Tre Michelin-stjerner i Stavanger! Spisesteder i Stavanger-regionen får de beste skussmål fra både nasjonale matkritikere og fra Michelin-guiden, hvor Stavanger i 2016 ble første norske by, utenom hovedstaden, som fikk den gjeve Michelin-stjernen.

Foto: Michelin

Michelin revelation 2020. Foto: © Michelin 2020 – BERRE Kommunikasjonsbyrå v/Markus Nymo Foss

Stjernedryss i Stavanger
Det var restauranten RE-NAA som kunne smykke seg med den første magiske stjernen, og året etter fulgte en stjerne til – tildelt den kritikerroste restauranten Sabi Omakase. Begge restauranter beholdt hver sin stjerne i 2018 og 2019. RE-NAA flyttet restauranten sin til ny lokasjon i løpet av 2019 og er nå samlokalisert med lukushotellet Eilert Smith. RE-NAA fikk et ytterligere løft da de i den 17. februar 2020 kunne supplere med en stjerne til, ettersom Michelin tildelte to stjerner til Sven Erik Renaa, Torill Renaa og resten av teamet ved restauranten! Sabi Omakase, med kjøkkensjef Roger Asakil Yoya, beholder sin stjerne også i 2020. Dermed har Stavanger nå tre stjerner til sammen. Tango har i tillegg også utmerkelser fra Michelin (både «the plate» og «service level comfortable»). Det gjelder å bestille i god tid dersom du ønsker å utfordre dine smaksløker hos disse restaurantene. Det er i tillegg et rikt utvalg av førsteklasses restauranter i hele regionen vår.

«Det at RE-NAA nå kan skilte med hele to stjerner i Michelin-guiden er fantastisk for hele regionen og for Norge. Det befester vår posisjon som matfylke nummer en, og det setter oss virkelig på verdenskartet som en destinasjon å besøke for matentusiaster og turister generelt. Vi kan bare glede oss til fortsettelsen!» uttaler reiselivsdirektør i Region Stavanger, Elisabeth Saupstad.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Region Stavanger (@regionstavanger)

Gode, lokale råvarer og den største matfestivalen i Norden
Gode råvarer er et av varemerkene hos oss, og det er mye takket være et godt, mildt klima som gir flott vekstgrunnlag, i tillegg til flinke bønder. Regionens restauranter vet virkelig å nyte godt av det naturen gir oss, og råvarer som kveite fra Sterling White Halibut, prisvinnende kvalitetslaks og sjømat samt lam, tomater, poteter, frukt og krydderurter er bare noe av det som vårt kjøkken kan benytte seg av. Den største matfestivalen i Norden, Gladmat, er en av mer enn 30 festivaler organisert i Stavanger-regionen hvert år. Festivalen tiltrekker mer enn 200 000 gjester hvert år i slutten av juli.

Mat og drikke i byene
Restauranter, kafeer og utesteder ligger som perler på en snor langs Vågen i Stavanger, eller i den berømte fargegata; Stavangers friske pust. Her er det matopplevelser for alle ganer, men fellesnevneren er råvarene og stoltheten kokkene har for sitt virke. Ostehuset med utsikt til den historiske Stavanger domkirke disker opp med de lekreste retter for den sultne gjest, og som navnet tilsier, kvalitetsost står på menyen!  I Stavanger er hele syv restauranter med i the White Guide Nordic 2017-18, som har rangert flere restauranter blant Nordens 30 beste, hvorav syv altså er i Stavanger. I tillegg til de to restaurantene med Michelin-stjernestatus; RE-NAA og Sabi Omakase, er også Fisketorget Stavanger, NB. Sørensen Annen Etage, Renaa Matbaren og Tango Bar & Kjøkken blant de restaurantene som er med.

Unike spisesteder i naturen
Gode steder for et bedre måltid paret med en opplevelse finner du både i by og land. Du kan for eksempel nyte palmesus på verdens nordligste tropeøy, Flor & Fjære kombinert med mat av ypperste klasse. Prøv hjemmelaget kvalitetsis hos Is Paradis i historiske omgivelser ved Sverd i fjell der vikingene i sin tid gjorde alt annet enn å spise is. Bakernes Paradis er et smykke av en opplevelse med utsikt til Lysefjorden – det finnes vel knapt et bedre sted for en kaffepause med noe attåt.

Se stjernekokken Sven Erik Renaa i sitt rette element: