Reiselivsselskapet Go Fjords ble i løpet av 2019 medlem av Region Stavanger. De er eid av det norske transport- og shippingselskapet DSD. De tilbyr turopplevelser til ferierende gjester i hele Fjord-Norge.

Turer til de spektakulære fjordene

Preikestolen. Foto: Go Fjords

Go Fjords tilbyr turer med utgangspunkt blant annet i Stavanger og Bergen hvor de lager opplevelsesturer til kjente og mindre kjente steder. Turene fra Stavanger går til både Preikestolen, Kjerag og Lysefjorden, naturlige attraksjoner å besøke når man først er i området. Go Fjords sin ekspressbuss tar deg behagelig fra Stavanger til utgangspunktet for turen, Preikestolen Fjellstue. Deretter går du fotturen opp til Preikestolen hvor du blir belønnet med den ikoniske utsikten som mer enn 300 000 besøkende får med seg hvert år. Når turen er ferdig, frakter Go Fjords deg tilbake til Stavanger. Turene til Preikestolen starter allerede 1. april, og billetter er tilgjengelig på nettsiden til Go Fjords.  I høysesong går bussen hver halve time (juni, juli, august) og i lavsesong hver time (april, mai og september). Du kan velge å reise tur/retur eller du kan bestille én vei med Go Fjords, noe som gir gjestene fleksibilitet til å variere lengden på oppholdet som de måtte ønske. Turene til Kjerag starter 30. mai med buss fra Stavanger til Øygardstølen og retur samme dag. Turen til Kjerag kan bestilles her.  Go Fjords tilbyr også et Lysefjordcruise der du blant annet ser Fantahålå og Preikestolen nedenfra.

– Stavanger og Ryfylke er viktig for Go Fjords, både sett i forhold til dagens forretning og fremtidige turismesatsning. Som medlemmene er godt kjent med, byr området på et mangfold som strekker seg fra verdenskjente ikoner, til flotte fjordopplevelser og en sterk mat- og kulturprofil. Vår oppgave er å foredle dette til forretning for regionen sier Frode Myrseth, administrerende direktør i Go Fjords.

I tillegg til turene fra Stavanger tilbyr Go Fjords et utvalg av turer med utgangspunkt i Bergen, til attraksjoner som Sognefjorden, Flåm, Hardangerfjord, Vøringsfossen og Folgefonna for å nevne noen.

 

Stor pågang ved turistinformasjonen i Stavanger

Stavanger turistinformasjon har stor pågang på produkter og turer som tilbyr besøk til Preikestolen, Lysefjorden og Kjerag. I løpet av sommermånedene er det i snitt 1600 gjester innom turistinformasjonen daglig. Turene til Go Fjords er populære og dermed en naturlig samarbeidspartner for Region Stavanger.

– Go Fjords er en viktig aktør for Region Stavanger; vi er helt avhengig av leverandører som Go Fjords som gjør det enkelt for våre besøkende å reise rundt i vår region. Tilgjengelighet og god infrastruktur må være på plass for at en destinasjon skal kunne ta imot gjester. Det er positivt at Go Fjords fremdeles satser i vår region sier Liv K. Jehl, teamleder for Stavanger & Sandnes turistinformasjon.