Ydalir er et banebrytende, samfunnsansvarlig hotell med luksuriøse rom og ansatte som elsker sitt arbeid. Hotellet setter standarden for Campushotell i Skandinavia! Hotellet er åpent for alle og en hver, men er tilrettelagt for universitetet sitt behov, ved at reisende tilknyttet universitetet og forskningsmiljøet har et naturlig møte- og overnattingsted. Hotellet vil kunne brukes som en forskningsarena og dermed være en direkte kilde til akademisk utvikling og læring.

Innbydende lounge. Foto: Sindre Ellingsen.

 

Hva betyr Ydalir?

For å kunne forklare hva Ydalir betyr må vi starte med hvor navnet Ullandhaug kommer fra. Området som hotellet ligger på har fått sitt navn etter den norrøne vinter-, jakt og pil og bueguden Ull, og navnet på hjemstedet hans var nettopp Ydalir. Så nå gjenstår det å se om hotellet er et gudehjem verdig?

Design og fasiliteter

Hotellopplevelser er som kjent mer enn et innbydende rom, og de kan tilby flere muligheter i deres konferanseavdeling, bar, uteservering eller gjennom deres samarbeidspartnere. Hos Ydalir bor du på stilfulle rom med parkett og luftige gulv-til-tak-vindu, egen arbeidspult og en dobbeltseng fra Jensen. Badet er godt belyst og byr på stilrene flater og flislagte gulv med integrert varmekabler. Temperaturen på rommet stiller du selv etter eget ønske, og for en god natts søvn drar du enkelt for blendegardinene.

Hotellet er en gave fra Smedvig – stimulerer til økt utdannelse og kunnskapsnivå

Ydalir Hotel er en gave fra Smedvig til Universitetet i Stavanger. Peder Smedvig etablerte sitt første shipping-selskap i 1915, og derfra har den lokale familiebedriften blomstret. I 2015 kunne Smedvig feire sitt 100-årsjubileum, og i den sammenheng var det et ønske om å gi tilbake til regionen og i samsvar med familiens formålsparagraf for tildeling av gaver og sponsormidler; «Smedvig ønsker å prioritere gaver og sponsormidler spesielt rettet mot barn og unge. Det er en målsetting at midlene direkte eller indirekte skal kunne stimulere til både økt utdannelse og kunnskapsnivå for å kunne være til glede for regionen i et langsiktig perspektiv.” – Smedvig.

Ydalir sitt overskudd vil dermed bli donert til UiS hvert år, og vil sørge for langvarige økonomiske fordeler så vel som læringsfremmende muligheter på tvers av fakultetene – Hver overnatting hos oss vil nytte universitetet!

Unikt tilskudd til overnattingstilbudet

Kommunikasjonssjef i Region Stavanger Gunhild Vevik har bare lovord å komme med: «Hotellet har klart å skape den gode atmosfæren, noe som merkes i det man kommer inn. Det gir en kontrast til det travle universitetsmiljøet like utenfor, og er selvfølgelig ideelt som oppholdssted ved et besøk til regionen vår. I tillegg er personalet utrolig serviceinnstilt og hyggelige. Et flott og unikt tilskudd til overnattingstilbudet i Stavangerregionen!» 

Alle foto: Sindre Ellingsen

Kilder: www.ydalir.no