Tom Cruise på Preikestolen. Foto: Paramount Pictures.

Reiselivet i Rogaland og Fjord Norge AS satser friskt for å skape global oppmerksomhet om regionen som helårs reisemål. I et felles samarbeid gjennomfører Destinasjon Haugesund & Haugalandet, Reisemål Ryfylke, Region Stavanger og landsdelsselskapet Fjord Norge, spennende nye markedsaktiviteter for å skape internasjonal og nasjonale interesse for opplevelser i Rogaland og på Vestlandet.

Reiselivet i Norge opplever en positiv utvikling, og målet er å ta en større andel av den internasjonale veksten fremover. Ambisjonen er å beholde turistene flere dager i regionen ved å gi de besøkende flere fantastiske opplevelser. Preikestolen og Lysefjorden er som kjent en sentral lokasjon i den premiereklare filmen Mission:Impossible Fallout. Muligheten for å kapitalisere på oppmerksomheten dette gir er enorm.

Filmskaperen bak Iconic Norway og Discover Norway, Grim Berge fra produksjonsselskapet Natural Light, har laget Mission:Norway. Filmen som er en hyllest til det norske fjordlandskapet, og ble lansert i forbindelse med Mission:Impossible Fallout sin premiere på Preikestolen. Filmen ble vist som forfilm på den svært omtalte Norgespremieren, hvor Natural Light også produserte video og bildemateriale som ble publisert av Tom Cruise og Paramount pictures. Filmen er inspirert a filmserien, og oppfordrer seeren til å oppdage Norge selv; «To truly discover – you have to do it yourself».

Premieren på Preikestolen gikk over all forventing. Stor takk til ordfører i Forsand kommune, Bjarte Sveinsvoll Dagestad, som fikk realisert arrangementet sammen med lokale og internasjonale samarbeidspartnere.

Vi fikk stor internasjonal dekning, og det blir fra medieovervåkningsbyrået Meltwater gitt informasjon om at det ble skrevet om Norge og Preikestolen i 441 artikler i 40 land, med en potensiell rekkevidde på over 382 millioner lesere, i forbindelse med Mission:Impossible Fallout. I tillegg kommer dekning og rekkevidde i sosiale medier.

 

«Vi var veldig heldig å få med oss unike krefter fra film- og fotografimiljøet i Norge, som blant annet fotograf Arne Beck, produsent Cathrine Wespestad, Instagramprofil Lasse Lom, skuespiller og modell Nina Leby Wedvich, samt modell og TVpersonlighet Enok Groven. Prosjektet var et unikt samarbeid mellom gode krefter i bransjen og en rekke aktører i reiselivet, som sammen skapte unike resultater. Med over 400 avisartikler og 380 millioner lesere knyttet til premieren på Mission Impossible, er vel satsningen rundt premieren noe av det som har nådd aller lengst av kampanjer knyttet til reiseliv noensinne». Sier Grim Berge, fotograf og produsent i Natural Light AS.

 

 «Stolte opplevelsesaktører og en engasjert reiselivsnæring er pådrivere for å skape et helårlig og bærekraftig reiseliv i Rogaland. MI6 gir oss muligheten til å vise verden det mangfold av opplevelser vi har å tilby, året rundt. Vår hovedmålgruppe er adventureturisten som er opptatt av kombinasjonen mellom natur- og kulturopplevelser og som ønsker å være her flere dager, i tillegg til foodies. Våre aktiviteter utover høsten og våren skal sikre at vi får en optimal kapitalisering av denne muligheten, inn mot de riktige målgrupper, og vi har store forventninger til at MI6 vil bidra til en økning av turismen i årene som kommer». Sier reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i Region Stavanger.

 

«Når over en milliard mennesker lar seg imponere over naturen i sluttscenen på den nye Mission:Impossible filmen, gir dette reiselivet på Vestlandet en unik mulighet til å tiltrekke seg oppmerksomhet og filmturister til landsdelen og til Preikestolen. At filmen viser fjordlandskapet i november måned gir oss en stor mulighet til å fortelle verden at Fjord Norge-regionen er like spennende hele året rundt». Sier adm. direktør Kristian B. Jørgensen i Fjord Norge AS.

Link: film Mission:Norway


Kontaktpersoner:

Grim Berge, fotograf og produsent i Natural Light AS, mobil: 920 93 043

Vigleik Dueland, reiselivsdirektør i Destinasjon Haugesund & Haugalandet, mobil: 920 84 689

Liv Jorunn Tjelmeland, reiselivsdirektør i Reisemål Ryfylke, mobil: 400 37 791

Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør Region Stavanger, mobil: 948 78 750

Kristian Jørgensen, adm. direktør i Fjord Norge AS, mobil: 48 22 33 24

 

Med vennlig hilsen

Gunhild Vevik

Kommunikasjonssjef

Region Stavanger

Mobil: 91 61 75 32