Visit Region Stavanger har gjennom 2022 og nå i starten av 2023 jobbet med å skape oppmerksomhet om vårt reisemål, destinasjon, via alt fra kjente fotografer, journalister fra anerkjente internasjonale redaksjoner og prosjektsamarbeid med bloggere. Alle har stor rekkevidde, mange følgere og lesere. Suksessen er at de er engasjerte og har dialog med sine lesere og følgere.

Vi ser gode resultater på visninger og besøk i våre digitale kanaler; web og sosiale medier. Her er litt fra Dino Serrao sitt besøk i høst og fra Rasmus Lythcke som er her nå. Han avslutter med vinterstemning i Sirdal!

Dino Serrao på besøk i regionen

Vi ønsker å trekke frem det fantastiske samarbeidet vi hadde med Visit Norway og Dino Serrao rett før jul. Dino er en kjent sosial media-profil som reiser rundt i verden og tar portrettbilder av vanlige folk som han møter. Sosial media-teamet vårt satte opp en kjøreplan for fire dager i regionen for Dino og hans team. I løpet av dagene, fikk han besøkt Gamle Stavanger, Øvre Holmegate, Egersund og Sogndalstrand, Dirdal, Sandnes og Lysefjorden for å nevne noe.

Dino Serrao sin profil er sterk på bærekraft og sosial inkludering. Han ønsker å vise fram den vanlig mann/kvinne i gata. Han har publisert fire portretter fra vår region, og samlet har de fått 1 077 500 visninger på Tiktok, og 145 580 visninger på Instagram. Fine folk hos våre medlemmer var med og bidro til at besøket ble en suksess!

Vinterstemning både langs kysten og til fjells. Foto©Rasmus Lythcke

Rasmus Lythcke, The Travel Book, på besøk i regionen nå

Etter et godt samarbeid under høstens stjernedryss, MICHELIN Guide Nordic Countries 2022, i Stavanger konserthus, inviterte vi Rasmus Lythcke, The Travel Book, tilbake på et nytt besøk. Han avslutter straks sitt tre ukers besøk i regionen etter ankomst 19. januar. Helårsturisme er sjølsagt vår hovedsatsing. og med dette samarbeidet ville vi skape mer oppmerksomhet om at vi som destinasjon også kan besøkes om vinteren.

Bloggeren har blitt kåret til å ha Danmarks beste blogg i 2022 og hans konsept er å reise bærekraftig, sove hos unike overnattingssteder og spise kvalitetsmat. Vi laget en ambisiøs plan for Rasmus for hans besøk, og han har dekket over Stavanger, Jæren, Lysefjorden og Sirdal for vise fram mangfoldet og kontrastene i regionen vår.

Følgerskaren til The Travel Book er aktiv, og vi har sett godt engasjement med hans innhold på sosiale medier. Foruten stories og poster i sosiale medier, skal Rasmus også publisere en reiseguide om vår region på bloggen sin.

Vi har fått tilbakemelding fra ham på at aktiviteter, opplevelser, overnattingssteder og måltider har vært interessante. Han har redaksjonell frihet med tanke på hva som blir fremmet, men med våre engasjerte medlemmer har vi stor tro på gode resultater.

Utbudet av opplevelser og aktiviteter i regionen øker, og med bærekraft, kvalitet og tilrettelagt for sesongvariasjoner, er vi et ettertraktet reisemål. Reiser og besøk til familie og venner vil bestå, og vi henvender oss til potensielle gjester fra både våre nordiske naboland og nærmarkedet Europa. 2023 blir et spennende og kanskje utfordrende år.

sier Gunhild Vevik, kommunikasjonssjef i Visit Region Stavanger