Det ble en fantastisk motorhelg på Siddis Center 14-16 april. Autopia opplevde enormt engasjement med rekordmange 14 700 besøkende.

5 haller (og uteområdet) ble benyttet til å vise frem et stort spekter av bil og bilrelatert underholdning både for barn og voksne.

Foto: Jan Inge Haga

Årets Autopia var den fjerde messen i rekken og målet for videre utvikling er å bli enda bedre og større.

Bjarne sunde, autopia

Autopia Expo ble arrangert for første gang i april 2019 med nærmere 100 utstillere og mer enn 300 biler fordelt på fire haller. Mer enn 12 000 besøkte messen. Autopia-messene høsten 2021 og våren 2022 ble også en suksess.

Neste års Autopia er bekreftet til 5-7 april 2024, så sett av datoen allerede nå.

PAW Patrol var også på plass for barna.

Region Stavanger bransjetreff under Autopia

Region Stavanger benyttet anledningen til å arrangere bransjetreff på messeområdet under åpningen, hvor Region Stavangers ambassadører, medlemmer og samarbeidspartnere ble invitert. Temaet for samlingen var å sette fokus på betydningen av messer som Autopia, bilturisme og kompetansedeling.

Høyres ordførerkandidat Sissel Hegdal Knutsen holdt et innlegg om betydningen av reiselivet og viktigheten av bransjen for samfunnet.

Reiselivet er en viktig prioritering for diversifisering av næringslivet, med utrolig mange gode synergier. Ferie og fritids turisme, sport og kultur arrangementer, forretningsturisme, messer og kongresser bidrar til å styrke regionens omdømme og sette Stavanger-regionen på kartet.

Økt turisme skaper et bedre marked for utvikling av flyruter, hotelltilbud, restauranter, utesteder og diverse attraksjoner som både lokale og besøkende nyter godt av. En region som er god å være turist i, er en god region å bo i.

Sissel Hegdal Knutsen, høyre
Driven by Visit Region Stavanger

Autopia’s messegeneral Arne Sivertsen presenterte messen og deres ambisjoner for helgen. Renathe Haugvaldstad fra Hertz ga en status om leiebilmarkedet innen reiseliv. Reiselivsdirektør Per Morten Haarr fra Region Stavanger snakket om betydningen av bil for reiselivet, friheten det kan tilby for å nå noen av de flotteste naturattraksjonene i landet og kjøreopplevelsene som nasjonal turistvei Jæren og nasjonal turistvei Ryfylke.

Kjøring gir flotte naturopplevelser og en unik frihetsfølelse. Det gir mulighet for å se de flotteste attraksjonen i hele regionen. Det er ingen tvil om bilens betydningen for reiselivet.

Per morten haarr, region stavanger

Samarbeid om Yrkes NM Bilfag under neste års messe

Autopia kunne med glede bekrefte under årets messe at NM-finalen i Bilfag vil finne sted under Autopia 2024. Dette betyr enda flere tilreisende og bidrar til videreutvikling av messen, samt gir et konkurranseelement til messen.

Hans Petter Bø fra Rogaland Bilbranses opplæringskontor redegjør kandidater som kvailifesrte seg til NM finalen i yrkesfag bil.


Autopia er så bra at vi ønsker mesterskapet som en del av messen.

Vidar Halby Strande, norges bilbransjeforbund

Vidar ser frem til å ha de beste unge bilfag studentene til å kjempe om den gjeve tittelen under inspirerende omgivelser. Bilfagene satser på å invitere elever fra yrkesskoler og ungdomskoler i Rogalands regionen. Yrkes NM vil gå fra fredag til søndag og avsluttes ca. kl. 14:00 med premie seremoni. Det vil delta ca. 35 deltakere i de fire bilfagene, bilmekaniker, laste bilmekaniker, bilskadefaget, og billakkerer faget.

Siddis Center – et område fullt av muligheter

Siddis Center er et fantastisk messeområde med massevis av muligheter. Autopia er et prakt eksempel på hvordan området kan benyttes for å skape glede blant både tilreisende og lokalsamfunnet.

Større messer og utstillinger skaper gode synergier i samfunnet og muligheter for å tiltrekke seg flere arrangementer. Spesielt viktig er det at relevant kompetanse og erfaring tilegnes gjennom messer som Autopia, som styrker regionens omdømme og konkurransekraft som vertsby og region.

Region Stavanger jobber stadig for å få enda flere arrangementer og kongresser til messeområdet. Med et bredt internasjonalt nettverk og tett samarbeid med lokale aktører, hoteller og kommunene i regionen har vi et godt utgangspunkt for å få til mye.

Dronefilm fra Autopia 2023.

Vi ser frem til å oppleve kommende arrangementer på området, ikke minst Autopia i flere år fremover.

For mer informasjon kontakt:

  • Autopia: Bjarne@autopiaexpo.no
  • Reiselivssatsingen: Per.morten.haarr@regionstavanger.com
  • Siddis Center: Morten.andreassen@regionstavanger.com
  • NM bilfag: vidar.strande@nbf.no

Bli bedre kjent på området: www.siddiscenter.com