Travel & Event er et reisebyrå som selger pakketurer til hele verden, og deres siste suksesshistorie er sykkelpakken Jærruta. Dette er et produkt utviklet på tvers av kommuner og reiselivsaktører i Sola, Time, Klepp, Hå og Eigersund. Travel & Event har siden 2019 vært medlemmer i Region Stavanger.

Jærruta som trekkplaster i koronaåret 2020
Sommeren 2020 ble Jærruta en av flere attraksjoner som skulle lokke nordmenn til akkurat vår region for sommeren. Det ga resultater! Det var et drøss av norske feriegjester som mente at det å sykle på vakre Jæren mellom beitemark, åker, lange sandstrender og intime bykjerner var en storveis måte å oppleve Jæren på. Fra barndommen av har kanskje de fleste av oss bare lest om det helt spesielle lyset og den helt spesielle følelsen man kan oppleve i kystlandskapet langs Nasjonal turistveg Jæren. Du har kanskje også sett det malt i malerier av noen av våre eminente jærmalere som prøvde å forevige dette unike naturuttrykket, som for eksempel Kitty Lange Kielland, Nicolai Ulfsten, Eilif Peterssen, Frits Thaulow, Harriet Backer og Otto Sinding med flere.

Foto: Jærruta

Se mye natur på en gang
Naturen er like flott i dag, og den inspirerer kunstnere, forfattere og utforskere fremdeles. Pakken lar deg leie elsykler enten på Bryne, Sola eller i Egersund, og du starter og stopper hvor du vil langs ruten. Sykler kan avleveres og hentes på forskjellige steder. Du kan til og med bestille turer med guide. Overnatting langs ruten kan være for eksempel på det historiske badehotellet Sola Strand Hotell, midt i hjertet av Bryne hos Bryne Kro & Hotell eller i sjarmerende Egersund på Grand Hotell. Rutene og pakkene finner du her.

Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør i Region Stavanger mener slike produkter er veien å gå:  

Det har vært en fantastisk kjekk prosess å jobbe med utvikling sammen med kommunene og reiselivsaktørene på Jæren de siste årene. Det å se at flere reiselivsprodukter har kommet til på Jæren og den samhandlingen en nå har er helt avgjørende for utviklingen. Naturen og opplevelsene har alltid vært der, men det at aktører nå tør å satse kommersielt sammen i dette området, er fantastisk. Det er også helt avgjørende å ha kommersielle aktører som Travel & Event for pakketering for å få til en lønnsom og bærekraftig reiselivsutvikling. Potensialet er stort, og jeg er overbevist om at Jæren vil ha en fantastisk utvikling fremover.

Arild T. Otto, daglig leder i Travel & Event ser tilbake på 2020 og er positiv til 2021:

– I fjor gjorde vi det meste «ad-hoc» og gikk opp veien fra dag til dag. Men alle våre samarbeidspartnere på ruten hadde et mål, og det var at våre syklende gjester skulle få den beste opplevelsen under oppholdet og turen. Vi har lært litt fra 2020, og vi prøver å forbedre oss. For eksempel skal vi gjøre alt mer strømlinjeformet med ny hjemmeside: www.jarruta.noOm få uker er ny bookingside på plass for å gjøre bestillingsprosessen enklere og mer tilgjengelig. Som den optimisten jeg er og med «hårete» mål pluss det blir «hjemmesommer» i år også, så håper vi på minimum fordobling fra i fjor. Da hadde vi rett under 1 000 personer som syklet på de blå El-syklene. For Travel & Event som er vant til å sende kunder til utlandet, er det spennende å være med å bygge opp Jærruta. For å holde oppe aktiviteten i selskapet var det spesielt viktig i min type bransje å se seg om etter andre produkter å tilby da utlandet stengte ned.

Aktiviteter langs Jærrruta
Av opplevelser kan det nevnes i fleng; surfing, bading, sup, fisking, kiting, fuglekikking, vandring, Hå gamle prestegard, Obrestad fyr, Kvassheim friluftsfyr og flere flotte kulturopplevelser i både Egersund og på Bryne. Museer i nærheten som Vitengarden eller Fayancemuseum i Egersund er bare noe av det du kan finne på langs turen. Og mat – god mat! Her får du virkelig muligheten til å oppleve det jærske kjøkken. Verdt å nevne er de respektive kjøkken hos Grand Hotell (Eigra kjøkken & bar), Sola Strand Hotell og Bryne Kro & Hotell (Heldigvis). Du kan til og med leie deg en kokk for en dag fra Jærkokken.

Foto: Jærruta

Du er kanskje også interessert i:

Midgardsormen. Foto: Vegard Hanssen