Coastal Adventures tilbyr et drøss av spennende aktiviteter i fascinerende omgivelser i vakre Magma UNESCO Global Geopark. De holder til i Egersund og har siden 2019 vært medlem i Region Stavanger.

Photo: Coastal Adventures

Coastal Adventures ble startet i 2018 av en aktiv gjeng som fikk lyst til å dele alle de flotte opplevelsene de selv hadde fått oppleve på deres utallige turer. De samarbeider med Mountain Water Experience i England om å tilpasse coasteering til norske forhold og er medlem av National Coasteering Charter (NCC) i Storbritannia. Coastal Adventures har 11 sertifiserte coasteering guider og i tillegg sertifiserte skippere til deres RIB.

Coasteering – hopp i havet!
Coasteering er en aktivitetsform som innebærer svømming, klatring og hopping i kystlandskap. Det oppstod i Wales på 80-tallet og har siden spredt seg til andre land. Selve ordet er en sammensatt av «mountaineering» og «coast». Sammen med en guide reiser man ut i havgapet i våtdrakt, sko, hjelm og flytevest. Der leker man i bølgene og utforsker både naturen og egne komfortgrenser.

Med Coastal Adventures på eventyrtur
Utenom coasteering tilbyr Coastal Adventures en rekke andre kjekke aktiviteter: kajakk, SUP, klatring, rapellering, fiske, fototur, dykking, laksesafari, fottur og eventyrtur. Kajakk, SUP og våtdrakt leies også ut – både med og uten guide. Ved fisketurer kan fangsten tilberedes på stedet. Til skreddersydde gruppeturer kombineres det flere aktiviteter og steder du ellers sannsynligvis aldri hadde fått se – både til vanns og fots.

«Vi elsker å gi våre gjester opplevelser som minner dem på aldri å slutte å leke», sier Kjetil Bentsen, en av de tre gründere og eiere av Coastal Adventures. «Lek, mestring og godfølelse for alle, uansett alder, er vårt mål.»

Etter å ha testet coasteering selv er vi i Region Stavanger overbevist om at dette er en veldig kjekk aktivitet som bør testes av flere. Her finner du mer informasjon til planlegging og booking av din opplevelse med Coastal Adventures!