Det er klart for skutefest for små og store når Stavanger sommeren 2026 igjen blir vertshavn for The Tall Ships Races – en av verdens største seilskuteregattaer.

Tall Ships Races
Stavanger bekreftet som vertsby for Tall Ships Races i 2026.
Her fra avslutningen med fyrverkeri under Tall Ships Races Stavanger i 2018.

English version 

Arrangementet i Stavanger vil gå av stabelen onsdag 22. til lørdag 25. juli 2026.

For en by som ligger ved havet, er det stor stas å bli tildelt dette arrangementet igjen. Skipsfart og seilskuter er en viktig del av byens historie og identitet, og vi har lange maritime tradisjoner. Det er spesielt kjekt at vi kan ta imot skuter fra hele verden for femte gang. Det passer dessuten godt at det skjer rett etter Stavangers 900-årsjubileum i 2025

stavanger ordfører Kari Nessa Nordtun.
Skuter i Byfjorden

The Tall Ships Races er det største arrangementet som avholdes i Rogaland, målt i antall publikummere.

Jeg er sikker på at dette blir en stor begivenhet, med et program som vil treffe alt fra de yngste til de eldste og skape gode opplevelser. Og det skjer midt i hjertet av Stavanger, fastslår ordføreren.

Hele regionen skal med
Stavanger var sist vertshavn i 2018, og byen har tidligere hatt oppgaven i 1997, 2004 og 2011. Det har her vært svært vellykkede arrangementer, både sett fra de besøkende skipene sin side og for regionen som vertskap.

Også denne gang legger vi opp til å involvere havner i hele regionen. Det har vi lange tradisjoner for, understreker Nessa Nordtun.

Prosjektleder klar

Knud Helge Robberstad er utpekt som prosjektleder for arrangementet, og går inn i stillingen fra januar 2024. Han hadde også rollen i 2018, og er i dag rådgiver i næringsavdelingen i Stavanger kommune.

Knud Helge Robberstad
Knud Helge Robberstad blir prosjektleder når Tall Ships Races kommer tilbake til byen.

Vi skal jobbe for å få de største og mest spennende skutene til Stavanger, og for å få et godt samarbeid med de andre vertsbyene. Og ikke minst skal vi jobbe for å gi ungdom fra regionen muligheten til å seile med. Det er ekstra kjekt at det denne gangen blir regatta både til og fra Stavanger. Det gir et spenningsmoment og tenner konkurranselysten på skutene, sier Robberstad.

Region Stavanger har bidratt med utforming av søknaden til Sail Training International i tett samarbeid med Stavanger kommune.

Hva er The Tall Ships Races?

The Tall Ships Races er årlige, internasjonale regattaer som skal bidra til å utvikle og utdanne ungdom mellom 15-25 år gjennom seiltrening, uavhengig av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn eller sosial bakgrunn. Minst halvparten av skutemannskapene må være i denne aldersgruppen.

Organisasjonen Sail Training International er overordnet arrangør av hele seilskipsregattaen. I 2026 starter The Tall Ships Races i danske Aarhus, før skutene seiler til Harlingen (Nederland), Antwerpen (Belgia), Stavanger og Aalborg (Danmark).

Mer informasjon:
Sailtraining international
Norsk Seiltreningsalianse