Region Stavanger, Edge of Norway, deltok nylig på Norwegian Travel Workshop (NTW), årets største salgsarena i Norge for internasjonale turoperatører og reisebyråer.

Om Norwegian Travel Workshop

Arrangementet er i regi av Innovasjon Norge Reiseliv / Visit Norway og feiret i fjor 50-års jubileum. NTW er en svært god møteplass for omtrent 350 kjøpere og ca. like mange tilbydere. Det var et bredt spekter av kjøpere til stede, med alt fra turoperatører som spesialiserer seg i natur aktiviteter, kultur, kjøreturer, luksuriøse båtturer til store DMC/grossister som fungerer som bindeledd mellom lokale hotell, restauranter, busselskap osv. og turoperatørene som organiserer gruppereiser og selvstendige turer. Det alle hadde til felles var seriøs interesse for Norge som reisemål for sine internasjonale kunder. Flesteparten av aktørene sender allerede mye tilreisende til ulike deler av Norge.

Fra Region Stavanger deltok fersk salgssjef for ferie- og fritid, Morten Andreas Puntervoll. Mer enn 30 møter med varighet på 15 minutter ble forhåndsbooket og gjennomført i løpet av de to dagene, 9.-10. april.

Det ble en full møtekalender med flere av de mest aktuelle kundene og stor interesse for hva Region Stavanger har å tilby utover Lysefjorden.

Morten Andreas Puntervoll, Region Stavanger
Morten fra Region Stavanger | Edge of Norway i møte med turoperatør under messen.

Medlemmer og samarbeidspartnere på plass

På messen var Region Stavanger godt omringet av samarbeidspartnere som Rødne Fjord Cruise, Boreal Adventure, Go Ahead Nordic, Hotel Victoria, Sola Strand Hotel, Sirdal Fjellpark, samarbeidspartnerne Visit Sirdal 365 og Visit Ryfylke. Disse representantene fra Edge of Norway-familien gjorde en strålende jobb med til sammen hundrevis av møter for å fremme regionen.

Fokus på lengre opphold

Fokus på årets workshop var å formidle mulighetene for å planlegge lengre opphold i regionen. Mange reisebyråer selger allerede turer til Stavanger-regionen, men ofte kun for en natt og med utelukkende Lysefjorden og Preikestolen som mål. Ettersom dette er velkjente attraksjoner for veldig mange møtedeltakere, var det derfor mest fokus på å fronte:

  • Magma UNESCO Global Geopark
  • Urbane opplevelser
  • Øyriket
  • Mat og kultur
  • Naturbaserte aktiviteter

Å få frem den sterke kontrasten av det varierte landskapet fra fjord og fjell til øyriket, månelandskapet i sør og de langstrakte jærstrendene er viktig. Stavanger og Sandnes er mer enn bare en utfartsbyer for Lysefjorden. Utfordringen er at de fleste ferie- og fritidsturister som kommer til Vest-Norge har fjorder som sine absolutte hovedmål.

NTW Visningstur i Stavanger-regionen

I forbindelse med at 350 turoperatører og reisebyråer var på plass i Norge, benytter mange anledningen til å besøke ulike destinasjoner for å gjøre seg bedre kjent. Visit Norway organiserer sammen med landsdel selskapene pre- og postturer som kjøperne kan delta på. Region Stavanger og Visit Ryfylke var sammen med Fjord Norge vertskap for en av disse FAM-turene (familiarization trips) i dagene etter NTW, 11. -14. april. Disse var en stor suksess. 15 reisebyråer var med på en rundreise i regionen og fikk besøkt flere attraksjoner i Stavanger-regionen og Ryfylke. Reisebyråene kom fra ulike kanter av verden, blant annet Japan, Kina, Thailand, USA, Canada, Tyskland og Nederland med alt fra store grossister til turoperatører med spesialisering på familieturer, kjøreturer og kultur.

På Jernaldergården fikk turoperatørene servert kaffe/te og en fin historie opplevelse

På Jernaldergarden fikk gruppen en fin omvisning, de hadde en guidet byvandring gjennom Stavanger sentrum, og besøkte Sverd i fjell, Chili Chocolate, Smaken av Ryfylke, Preikestolen, Lysefjorden, Solastranden, Norsk Oljemuseem og et par restauranter + hoteller.

Stemningen i gruppen var upåklagelig og tilbakemeldingene var svært gode, både i forhold til regionen, opplevelsene de fikk, men også hvor profesjonelt opplegget var. Fjord Norge hadde hovedansvar for gjennomføringen i sin helhet og gjorde en fantastisk jobb.

Store forventninger

Region Stavanger oppsummerer NTW-møtene og post-turen med store forventninger til at flere turoperatører og reisebyråer forsterke og inkluderer Stavanger-regionen i programmer og rundturer de selger, både ovenfor gruppemarkedet og FIT.

NTW 2025

Neste år vil Norwegian Travel Workshop finne sted i Bodø. Region Stavanger ser frem til dette og håper å se enda flere medlemmer på messen i 2025.

For spørsmål om arrangementet eller melde interesse for å delta sammen med Region Stavanger på fremtidige møteplasser, ta kontakt med salgssjef for ferie- og fritid, Morten Andreas Putnervoll.

Morten.puntervoll@regionstavanger.com

+47 41 69 14 40