Reiselivet er i vinden som aldri før, og det er positivt å se at gjestene våre vender tilbake for fullt, i tillegg til at vi opplever god vekst så langt i 2024.

Berentsens Vardberg smaks- og opplevelsessenter åpner snart.

Et mylder av nye aktiviteter og tjenester i Stavanger-regionen

Vi kan med glede registrere flere gode nyheter dette året. Noen er helt nyoppstartede, mens andre er aktører som har lang erfaring på sine felt, men er nye medlemmer i reiselivsfamilien Edge of Norway! Her er alt du må vite om av nye produkter og tjenester for 2024!

Vardberg smaks- og opplevelsessenter

Berentsens Brygghus åpner Vardberg smaks- og opplevelsessenter 26. april 2024 og vil tilby unike opplevelser med blant annet norskproduserte drikkevarer.

Chili Chocolate med Chocolate experience

Lag ditt eget sjokoladetroll sammen med Chili Chocolate. Lær mer om hvordan sjokolade lages og lag ditt eget sjokoladetroll sammen med familien.

Anne og Jo Arild Tønnessen Foto Helge Eek, Sandalen Gård
Anne og Jo Arild Tønnessen er epleentusiaster. Foto: Helge Eek, Sandalen Gård

Sandalen Gård

Sandalen gård er Randabergs første fruktgård. Gården har over 5 500 epletrær, samt noen opalplommetrær og stikkelsbærbusker. De tilbyr selvsagt gårdsbutikk. I tillegg kan du komme på besøk for å oppleve og smake på sideren deres.

Tou i Stavanger Øst

Tou er en av landets største uavhengige kulturinstitusjoner som ble etablert i 2001. Beliggenheten er i de gamle bryggerilokalene til Tou Bryggerier i Stavanger Øst. Fest med god samvittighet! Mange kjenner dagens Tou som et kunst- og kultursenter som arrangerer både, musikkopplevelser, scenekunst, mat og festivalkonsepter.

Ogna Scene

Opplev kulturell magi på Ogna Scene, hvor kunst og talent møtes i en unik atmosfære. Ogna Scene er en kulturscene hvor musikk, dikt, dans og fanteri i ulike former og formater fremføres. Målet er å skape et samlingsted hvor publikum kan møte utøvere, både til veletablerte og mindre etablerte utøvere. En allsidig og vågal arrangør og har alt fra foredrag, konserter, quiz, historiekvelder, ølsmaking, bokkvelder, spillkvelder og loppemarked for å nevne noe.

Stavanger Camping: Minigolf og bar i Stavanger

For deg som er sultefora på minigolf og wienertoast – velkommen til Camping: Minigolf og bar – midt i sentrum! Dessuten har de både karaoke for de som liker å synge av full hals, og glem ikke – de har byens kanskje flotteste takterrasse, med utsikt over Vågen.

Ogna Camping

Ogna Camping er et helårsåpent campingsted på en idyllisk plass ved Norges lengste og mest imponerende sandstrand. Brusand strekker seg over hele tre kilometer! Her finner du også et enestående sanddynelandskap, elveløp og Norges eneste naturlige lagune. Her kommer gjestene med bobil, telt eller de kan bo i en av de 12 hyttene. Strandlivet er herlig langs kanten av Norge!

Seid Restaurant

Stavangers nye restauranttilskudd i 16. etasje i det nye høybygget K8. Her nyter du grillmat og cocktail-drinker med byens kanskje beste utsikt. Seid er en grillrestaurant og cocktailbar som har fått en knallstart etter åpningen som fant sted den 21. mars.

Café ilo

Café ilo ligger i K8-byggets 1. etasje i tilknytning til hovedinngang og foajé. Her finner du en vakker kafé med storbyfølelse og sunne retter fra alle verdenshjørner. Kafeen skal være et sted for jobblunsj, vennelunsj men også et måltid eller glass etter jobb.

Bak både Cafe ilo og Seid finner du de to engasjerte guttene – kvitsøybuen Karl Erik Pallesen og den islandske vikingen Siggi Ragnarsson.

Hos Sirdal Huskyfarm ved tee-pee-hyttene. Foto: Fabel Media/Region Stavanger/Edge of Norway

Tee-pee-hytter i Sirdal

I Sirdal kan gjestene nå sove i tee-pee-hytter ved elva like ved Sirdal Huskyfarm. Tenke seg å sovne til den beroligende lyden av brusende fjellvann. Inkludert i overnattingen er selvsagt også et besøk inn i hundegården til Sirdal Huskyfarm.

Brasserie Pigalle

Brasserie Pigalle byr på en ekte matopplevelse i hjertet av Stavanger. Her kommer gjestene inn i en atmosfære som er like innbydende som maten selv. Brasseriet er matkonseptet til Hotel Victoria i flotte, ærverdige lokaler. Flott plass og godt mathåndtverk!

Get Guided Norway

Get Guided Norway er naturentusiaster og tilbyr en rekke friluftsopplevelser og lokal kunnskap. Med fjellgeitene Teodor og Aleksander kan gjestene fordype seg i det ville norske landskapet, eller få skreddersydd en autentisk lokal opplevelse.

Blåveis platebar i Stavanger

Blåveis platebar og scene i Stavanger

Blåveis er en pub og platebar i hjertet av Stavanger: To barer, to plan, scene, platebutikk og uteservering. I kafeen på dagtid kan gjestene få lett servering. På kveldstid er det mer et barkonsept med sider og cocktail i tillegg til konserter og livemusikk. 

En tallerken med mat
Nyyyt har lokale råvarer til salgs i kjøttbutikken sin.

Nyyyt på Røysland Gard i Vikeså

Nyyyt er en unik kjøttbutikk og restaurant som hyller bærekraft og lokale råvarer, fra gård til bord. På gården har de kjøttbutikk med et variert utvalg av førsteklasses produkter, inkludert Wagyu, tørrmodnet kjøtt og en hel serie egenutviklede sousvide-produkter. De tilbyr også 8-retters meny på langbord i kjøttbutikken for grupper.

Stavanger Adventure

Med base i Stavanger tilbyr Stavanger Adventure private, guidede turer og har det perfekte utgangspunktet for å ta gjestene med til magiske steder. Hva med en guidet fjelltur til Reinaknuten? Eller Ramnstoknuten for den saks skyld. Det finnes flere turer tilgjengelig.

Via Ferrata Gloppedalsura

Via Ferrata Gloppedalsura ble introdusert i 2023. Her kan gjestene få en spennende klatreopplevelse i Nord-Europas største steinur. Tilbudet tilbys av Magma Geopark.

Utstillinger på Jøssingfjord Vitenmuseum

Vitenmuseet åpnet i 2023, men det er først nå i år at utstillingene ved museet åpner. Utstillingene vil være på plass til åpningen den 21. juni kl. 15:00. Da blir det åpningsfest for alle som ønsker. I sommersesongen blir det åpent fra 10:00 til 17:00 alle dager inkludert lørdag og søndag. Utstillingene skal ha temaene:

  • Mennesker – Natur – Teknologi
  • Geologien i Dalane/Flekkefjord med hovedvekt på bergverk
  • Jøssingfjords historie fra bosetting under Helleren til industrirealiseringen inkludert krigshendelser i området
  • Dokumentaren Jakten på Altmark kan sees i auditoriet
Amphibiome. Foto: I Do Art Agency

Kunstverket Amphibiome i Jøssingfjord

Med kunstprosjektet Amphibiome inviterer kunstnerduoen Studio ThinkingHand deg med på en reise ned på havbunnen utenfor Sokndal og Eigersund kommune.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.
Engøyholmen kystkultursenter.

Engøyholmen Kystkultursenter

På to holmer i Stavangers havnebasseng holder Engøyholmen kystkultursenter til. Her er det gamle sjøhus, to nottørker, to veteranfartøyer og en rekke mindre båter som representerer ulike sider ved vår maritime historie. Engøyholmen Kystkultursenter er et kompetansesenter for formidling av kystkultur i regionen. I år tilbyr de båtturer for gjester til Natvigs Minde som selges fra turistinformasjonen i Stavanger.

Ryfylketurer AS

Ryfylketurer AS tilbyr båttur til Stavangers byøyer. Det er eksklusivt cruise rundt i Stavangers idylliske skjærgård i den flotte veteranbåten M/Y Amica. Her får gjestene nyte det gode liv om bord i sin helt egen private yacht. Kapteinen frakter gjestene rundt til øyer og skjulte perler, steder som ikke kan besøkes på annen måte enn med båt. Det er turer i sesong fra mai til og med september som selges i turistinformasjonen i Stavanger.

Will work for food. Pøbel. Foto: Opplev Jæren

Pøbel på Jæren

Opplev Jæren har laget Pøbelsafari på Jæren som vi lanserte på vår webside nylig i artikkelen Utforsk gatekunst av Pøbel på Jæren. Gjestene kan dra på safari i 17 av Pøbels kunstverk på Jæren. Eksempel på verk som er med er den verdenskjente koronakunsten The Lovers i en jernbaneundergang eller veggmaleriet av Erling Braut Haaland på Bryne. Arbeidet hans består blant annet av malerier, bilder, skulpturer, stedsutvikling og stedsspesifikke prosjekter.

Reiseforslag i jærmalernes fotspor

Opplev Jæren har også laget forslag til rundtur hvor gjester kan oppleve stedene jærmalerne gjorde om til kunst. I artikkelen Opplev Jæren slik Jærmalerne lærte regionen å kjenne inviteres det til rundtur i det jærske landskapet som Jærmalerne gjorde til kunst.

Go Ahead Linjelangs

Linjelangs er et nytt tilbud fra Go Ahead Nordic i samarbeid med Renaa og Lifesound som gir grupper muligheten til å leie en hel togvogn på strekningene mellom Oslo, Kristiansand og Stavanger. Pakkene omfatter matservering fra Sirkus Renaa og underholdning. Her får gruppene anledning til å reise grønt samtidig som de kan bruke tiden både faglig og kulturelt. Bestilling her: gruppereiser@go-aheadnordic.no

Gatemiljø i Pedersgata. Foto: Pedersgata Utvikling

Pedersgata – Norges matgate

Pedersgata Utvikling ble nylig medlem i Region Stavanger. De jobber for utvikling av Pedersgata som matgate og destinasjon. Ingen annen gate i Stavanger knytter fortid og nåtid sammen på en så spennende måte som Pedersgata. Det som en gang var byens fattige arbeiderstrøk, er nå blitt byens ledende destinasjon for matelskere.

BookSauna 

BookSauna tilbyr åtte saunaer i Stavanger-regionen. BookSaunas badstuer er designet og bygget av bærekraftige materialer med miljøet i fokus. Noen av saunaene er tilgjengelige her.

Boretunet: Fra overnatting og surfing til enda mer

Boretunet har de siste årene utvidet tilbudet sitt til å inkludere overnatting, aktiviteter, kurs og konferanser med mat og drikke for opptil 150 personer! De tilbyr faste pakker eller de skreddersyr hele opplevelsen.

Voice of Norway

MF Design skal utvikle Voice of Norway sine audioguider i Stavanger-regionen og i den forbindelse er de blitt medlem i Region Stavanger. Les mer om audioguiden her.

Peppes Pizza og Kaffehuset

Nye medlemmer i Region Stavanger tilbyr pizza hos Peppes Pizza eller kaffe, te og fint tilbehør hos Kaffehuset i Stavanger. Perfekt tilbud for gjestene. Allerede er det utrolig populært for britene å kjøpe tekopper og tilbehør i den lille butikken i Østervåg.

Kaffehuset – alt i te og kaffe. Foto: Kaffehuset

Sandnes Taxi

Sandnes Taxi ser frem til å være gjestenes veiviser i Stavanger-regionen. Turistene kan få utforske lokal kultur, attraksjoner og vakre landskap. Sandnes Taxi ser på faste priser til enkelte attraksjoner for å gjøre opplevelsen sømløs og forutsigbar for gjestene.