Stavanger-regionen er velegnet for sykling og sykkelsporten står sterkt i regionen! Nå kommer sykkelaktiviteter og arrangementer som perler på en snor og tilbudet er større enn noen gang! Sensommeren-/høstens datoer er klare! Tour of Norway, Nordsjørittet og Tour des Fjords Experience – start planleggingen nå!

Tour des Fjords Experience 2020. Foto: Tour des Fjords/Reidar Øgreid

Tour des Fjords Experience
Tour des Fjords Experience arrangeres 13-15.august og er et nytt og spennende etapperitt som går over 3 dager, med 3 varierte etapper. TdF Experience passer turryttere på alle nivå. Her vil du få smake på alt sykling har å by på med en tempoetappe, en episk dag med lange bakker og til slutt et aktivt ritt i rundløype.
https://tourdesfjordsexperience.no/

Ønsker du å sykle en dag og delta i et av de mest ikoniske turrittene på landevei, da velger du Lysebotn-Bryne som er det mest kjente turrittet på landevei i Rogaland. Er du ikke helt klar for bakken opp Lysebotn riktig enda, da er Sirdal-Bryne den perfekte mulighet for deg.
Både Lysebotn-Bryne og Sirdal-Bryne er inkludert i Tour des Fjords Experience. Du velger selv hvilket ritt du ønsker.
Påmelding er åpent https://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=5230

Tour of Norway
Tour of Norway er Skandinavias største proffritt for menn og er blitt flyttet til 19.-22. august.
Pga Covid 19 har en ønsket å redusere logistikken og i år vil derfor alle etappene arrangeres i Region Stavanger. Både Ryfylke, Dalande, Sirdal og Jæren vil få besøk av proffsyklistene, og etappen klarer å vise den fantastiske variasjonen vi har og tilby i vår region. https://tourofnorway.no/no/proff/etapper-2021

De største profflagene i verden kommer til Norge og skal kjempe om etapper, trøyer og sammenlagtresultat. Rittet kan en oppleve i hele regionen som publikum langs trasseen, eller gjennom tv sendingene på TV2 som sender 3t live hver dag. På grunn av Covid 19 blir det ikke barneritt, turritt og andre sideaktivteter i år, men vi oppfordrer folk til å pynte i hager og hytter og bli med å heie på proffene og på den måten skape fantastiske tv bilder som går ut i hele verden.
www.tourofnorway.no

Nordsjørittet
Nordsjørittet har også blitt flyttet, og skal i år arrangeres 11.september. Vårens vakreste eventyr blir i år en høsttur, men det gir bare ekstra mulighet for å forberede seg enda bedre, og for de som deltar i år vil en for første og kanskje eneste gang oppleve den fantastiske turen i vakre høstfarger. Det er fortsatt ledige plasser så meld dere på via http://www.nordsjorittet.no/

Enten en vil sykle den Egersund-Sandnes eller en av de andre 3 distansene, er en med på sykkelfesten og får samme proffe opplevelse!

Norgescup
17-19 august skal det arrangeres N-cup for kvinner/menn junior/senior i Sandnes. Hele Norges eliten kommer og det blir arrangert både gateritt, tempo og fellesstart for alle klasser.  

Norway Bike Rental og Jærruta og ny velodrom
Det skjer enormt mye på sykkelfronten til høsten og det er bare å glede seg, og når vi også vet at Sola Arena åpner i august har en mye å glede seg til, se egen artikkel.

Norway Bike Rental tilbyr sykkelutleie, Jærruta er et nytt tilbud langs Jæren og en av verdens flotteste velodromer åpner på Sola i august! Det skjer mye innen sykkel i Stavanger-regionen, så det er bare å følge med!