Region Stavanger har over flere år jobbet i samarbeid med Stavanger Karateklubb om å få Nordisk mesterskap i Karate til Norge og Stavanger-regionen. Mesterskapet ble bekreftet til 2020 men ble grunnet covid-19 lagt på is. Det var usikkert om det ville bli arrangert, utsatt eller flyttet. Heldigvis ble mesterskapet på ny bekreftet til 2021 og skal nå arrangeres 26.-28.november 2021.

Foto: Stavanger Karate Klubb

Arrangør av mesterskapet vil være Norges Kampsportforbund i samarbeid med Stavanger Karateklubb.
«Stavanger Karateklubb arrangerte et vellykket EM i 2006, og ser frem til å arrangere nok et EM i Norge og vår region. Kort fortalt har Stavanger Karateklubb en lang og god karatehistorie med et utall medaljer både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Vi har i tillegg til dette et klubbstyre samt andre ressurser i klubben som både har erfaring og kompetanse til å arrangere et Nordisk Mesterskap i karate. Vi ser frem til å kunne ønske både deltakere og publikum velkommen til Stavanger-regionen i november», uttaler en stolt styreleder Anne Hovda, på vegne av Stavanger Karateklubb.

Vi er glade for å ønske deltakere fra hele Norden velkommen til mesterskapet. Vi vet at utøverne ivrer etter å konkurrere igjen, og ser frem til stevnet, etter et krevende år for kampsportutøvere over hele verden, sier Vegard Henriksen, arrangementssjef i Norges Kampsportforbund.
Når det gjelder internasjonale stevner har forbundet forståelse for at koronasituasjonen vil påvirke deltakelse i disse. Forbundet følger derfor situasjonen tett – ytterligere informasjon rundt kriterier uttak og smittevernstiltak vil publiseres fortløpende, fortsetter han. (sitat hentet fra Kampsport.no).

Ønsker du oppdatert informasjon kan du følge Nordisk Mesterskap fortløpende på Facebook.

Fakta om Stavanger Karateklubb:
Stavanger Karateklubb er en av landets største og eldste karateklubber.
Vi har over 250 medlemmer i alderen 7 år til over 60 år.
Klubben har erfaring med både små og større lignende arrangementer fra tidligere,
og kan stille med de nødvendige ressurser for å arrangere et Nordisk Mesterskap i Karate i 2020.