Nytt stort stevne bekreftet til Stavanger i sommerferien 2024.

I midten av juli 2024 vil DnB Arena på Siddis Center i Stavanger huse en betydelig samling av Jehovas vitner. Arrangementet går over 3 dager, og forventes å trekke rundt 4000 deltakere, både vitner og andre besøkende, hvorav mesteparten er tilreisende.

Det ventes fullbookede hotell på området når stevnedeltakerne inntar Stavanger. Siddis Center er et livlig område like utenfor Stavanger sentrum som arrangerer en rekke konferanser, messer, sport- og kulturarrangementer gjennom året. I sommerferien er det derimot lavere aktivitet og etterspørsel for hotellrom på området.

Region Stavanger har med god hjelp av lokale samarbeidspartnere jobbet over lengre tid med arrangør, som nå kan invitere tusenvis til stevne i DnB Arena. Reiselivet i regionen vil merke pågang også før/etter arrangementet, ettersom en god del stevnedeltakere er familier som gjerne kombinerer stevnet med feriedager på destinasjonen.

DnB Arena

Jehovas vitne stevner

«Jehovas vitner er en av verdens største aktører når det kommer til å organisere stevner. Det ble holdt omkring 6000 stevner jorden over i 2023, og vi ser frem til å invitere så mange som mulig også til det regionale stevnet for 2024», sier Tom Frisvold, talsperson for Jehovas vitner i Norge.

Når det gjelder det kommende stevne i Stavanger, setter vi pris på samarbeidet med Region Stavanger, hotellene i regionen og de kommersielle konferanse tilbyderne som har vist stor kompetanse og service.

Tom Frisvold, talsmann for Jehovas vitner i Norge

«Det hjelper oss med å tilrettelegge alt det praktiske, slik at de omkring 4000 besøkende kan få mest mulig utbytte av den Bibelske undervisningen i de tre stevnedagene», fortsetter Tom .

Jehovas vitner arrangerer som nevnt veldig store internasjonale arrangementer, se videoklipp i lenken under om hvordan det gikk da de samlet 50 000 mennesker til 3-dagers stevne i Stockholm.

Videobibliotek på nett | JW.ORG Videoer på norsk

Øvrige arrangementer i sommerferien

Jehovas Vitner er derimot ikke alene om å ha arrangementet sitt på Siddis Center i sommerferien. Ungdommenes landsmøte (UL 2024) er en nasjonal festival i regi av Norsk Luthersk Misjonssamband som vil finne sted mot slutten av juli. UL arrangerte også festivalen sin på Stavanger Forum og IMI Forum i 2023 med stor suksess. I starten av juli 2023 var også en stor internasjonal konferanse, SENT – Mission Summit i regi av European Baptist Federation, Baptist World Alliance og Baptist Union of Norway på plass med arrangement i kongresslokalene Stavanger Forum og IMI Forum.

Siddis Center har stor kapasitet og periodevis høy aktivitet, men i juli måned er det noe roligere. Arrangementer som dette er bra for etterspørselen på området og kan bistå med å løfte hotellene i lavsesongen.

Michelle Milas, Kongressjef Region Stavanger

Dato for arrangementet er 12-14 juli 2024.