I løpet av to dager i forrige uke fikk vi ta imot ni cruiserederirepresentanter, to journalister og to cruiseagenter i en solbadende region. Det var Cruise Norway som hadde invitert til visningstur og vi var først ut av seks cruisehavner.

Region Stavanger tar mål av seg å få vist flest mulig av våre samarbeidspartnere i vår region «live». Visningsturer for at de skal få oppleve attraksjoner og opplevelser, og samtidig både treffe og bli bedre kjent med våre medlemmer i cruisenettverket er essensielt for videre salg av oss som reisemål for cruiseturister.

Rett etter ankomst, for å kurere en eventuell jetlag hos gjestene, startet vi med RIB-tur til Lysefjorden med Fjord Events og Stavanger RIB. Like greit å starte med å se vår viktigste rock star, Preikestolen!  Øyriket, Lysefjorden og Preikestolen imponerer hver gang.

Etter en nydelig tur på fjorden dro vi tilbake i tid til en smak av historie, med besøk ute ved Sverd i fjell og omvisning med middag på Jernaldergården. Det servert en bugnende forhistorisk buffét. Begeistrede tilbakemeldinger fra gjestene. Stavanger-regionen Havn ga en fin presentasjon av sine anlegg under middagen.

Neste dag ble første stopp et av Jærmuseet sine anlegg, Flyhistorisk museum. Her var det stor aktivitet i forbindelse med ny hangar og oppgraderinger av museet. Videre gikk turen inn til Stavanger for en byvandring med GuideCompaniet med blant annet visning av Valbergtårnet og besøk hos Stavangers nyeste turistattraksjon Chocolate Experience, som Chili Chocolate har bygget opp. Lysetur lå til kai med yachten Xenon, og gjestene var om bord og fikk se produktet. Turen fortsatte med besøk hos Norsk Oljemuseum og IDDIS museum. Her fikk gruppen dykke ned i nyere historie; hva vi har levd av og ikke minst hva vi lever av nå. 

Deilig lunsj ble servert hos IDDIS museum og cruiserederirepresentantene fikk fem minutters salgspitcher fra hver av følgende deltakere i cruisenettverket: 07000 Sandnes Taxi, Rødne Fjord Cruise, Norled, Norwegian Outlet, Hummeren Hotell, Hop On, Berentsen brygghus, og Byrkjedalstunet. 

Opplevelsesmaratonet på 11,5 timer i Stavanger-regionen ble avsluttet med en reise tilbake i tid for å oppleve vikingtiden med VR-filmen hos Viking House.

Dette er den viktigste visningsturen vi har for å markedsføre oss direkte til cruisenæringen. Vi er utrolig takknemlig for den fantastiske innsatsen som ble gjort av cruisenettverket sine aktører for at dette skulle bli en perfekt visningstur. Tilbakemeldingene underveis og nå i etterkant har vært overstrømmende positive. Team Edge of Norway leverer!

sier cruise-manager Line Murphy i region stavanger, edge of norway

Sitatet i overskriften; #Stavanger – You’ve been amazing, var fra et innlegg på LinkedIn-kontoen til en av cruise-representantene etter to-dagers oppholdet i Stavanger-regionen.

Cruise Norway:
Cruise Norway er ett markedsføringsselskap som er eid av norske havner,   destinasjonsselskap og attraksjoner. Hovedoppgaven til selskapet er å markedsføre Norge som verdens beste naturbaserte cruisedestinasjon.