Stavanger Turistforening har sin historie helt tilbake til 1887, og har i dag vokst til å bli Rogalands største friluftsorganisasjon med 27.000 medlemmer.

Foreningen ble i sin tid stiftet for å utvikle turistlivet i Stavanger og omegn, noe som førte til arbeidet med fotturer og hyttedrift. Den første hytten på Bleskestadmoen ble reist i 1891, og i dag har Stavanger Turistforening 44 hytter, fra Haukeliseter i nord, til Sokndal i sør.

Flørli turiststasjon. Foto: STF / Kevin Molstad og Jonas Olsvik

Foreningen står for et allsidig, inkluderende og miljøvennlig friluftsliv. De arrangerer turer og kurs og vedlikeholder stiene med de velkjente røde T´ene, i tillegg til driften av de 44 hytteanleggene. Her finner man alt fra betjente fjellstuer med unike aktivitetstilbud og matopplevelser til selvbetjente og ubetjente hytter. Hyttene ligger på vakre omgivelser på fjell, hei og fjord, og byr på turmuligheter av verdensklasse rett utenfor døren.

Turistforeningen har et brennende engasjement for å ta vare på naturen rundt oss, og ved å være medlem er man med og støtter arbeidet med å bevare naturen, slik at fremtidens generasjoner også kan få naturopplevelser for livet.

Gunhild Vevik, kommunikasjonssjef i Region Stavanger, er veldig glad for å få Stavanger Turistforening med på laget. «Med tiden vi står i, er det spennende å få Stavanger Turistforening med på satsningen med å videreutvikle regionens attraksjonskraft. Økt fokus på friluftsliv, kortreiste opplevelser og bærekraft vil gi oss flere tilreisende fra vårt eget land. Med turistforeningens produktportefølje har vi nå fått et verdifullt tilskudd.»

Begeistringen er også stor hos Helene Seglem, markeds- og kommunikasjonssjef i Stavanger Turistforening. «Vi ser frem til et godt samarbeid med Region Stavanger i tiden fremover. Sammen skal vi løfte frem våre unike attraksjoner og aktivitetstilbud i regionen og gi naturopplevelser for livet til så mange flere. Spesielt ønsker vi å sette fokus på Lysefjorden og alle mulighetene som allerede finnes her, i verdens vakreste fjord. I tillegg ønsker vi å løfte frem Rogalandskysten. Dette gleder vi oss til!»

Kajakkpadling i solnedgang i Lysebotn. Foto: STF / John Petter Nordbø

Fellestur til Vådlandsnuten. Foto: STF / Odd Inge Worsøe