På denne strandperlen kan du virkelig nyte livet – rett ut forbi Stavanger, men helt på landet. Her kan du våkne til fuglekvitter og kyr som rauter – frister det med noen dager bortekontor her? Beliggenheten rett ved Bore strand gjør stedet ikke minst perfekt for de som vil surfe.

Foto: Boretunet

Boretunet består av fire unike leiligheter kalt minihus og hostellbygget som har fem soverom i andre etasje. I hostellets første etasje finner du en lun stue, kjøkken og dusjer. Alle rom og leiligheter har også sine helt egne særtrekk. Ingen ting er likt, alt er løst på den mest optimale måten for ett godt liv i en liten leilighet. Det er god parkering med mulighet for å lade elbilen.

Gamle kontainere har fått nytt liv
Boretunet er bygd opp av flere kontainere, som har vært gjennom flere liv. De startet som en flyterigg, på en lekter, i Gandsfjorden i Sandnes for å huse arbeidere i forbindelse med bygging av en oljeplattform. Etter dette ble konteinerne omgjort til leiligheter for Stavanger kommune som ett gjenbruksprosjekt. Konteinere som nå huser Boretunet var de som ble brukt av selve arkitektselskapet Helen&Hard.

Surfeskole og utleie av surfeutstyr
Jæren er kjent for sine nydelige sandstrender og for å ha noen av landets beste surfeplasser. Siden Boretunet kun ligger hundre meter fra Borestranden er det veldig enkelt å ta på seg en drakt, gå ned til havet, og nyte en dag i vannet. Enten du allerede er en pasjonert surfer som kun ønsker noen lokale tipps eller om du er en fersk nybegynner som trenger et kurs – Boretunet har både utstyr til låns og arrangerer forskjellige surfekurs.

Teambuilding og arrangement
Siden Boretunet åpnet i 2018 har det blitt arrangert flere vellykkede arrangement med helt forskjellige behov. Enten det er teambuilding med faglig innhold, surfekurs og herlig mat levert fra Jærkokken, konfirmasjon, bryllup eller en enkel grillfest med strandbål.

Spennende planer for sommer 2021
Sommeren er best på stranden, og Boretunet ønsker velkommen til årets sommeropplevelse for barn og ungdom.

«Nytt av året er at vi har vi etablert en havplastfabrikk, som inngår som en del av sommercamp på Boretunet», forteller daglig leder André Gilje. «Sommercampen er et opplegg for barn og ungdom mellom 8 og 14 år og vil ha fokus på surfing, sosiale aktiviteter og mestring i havet med tett oppfølging. Havplastfabrikken er et konsept utviklet av miljøorganisasjonen Nordic Ocean Watch. Her smelter vi havplast (innsamlet plastikk) og former det om til nye gjenstander som karabinkroker og linjaler».

Foto: Boretunet