MICE-avdelingen i Region Stavanger, Stavanger Convention Bureau, jobber for at regionen skal bli best på bilturisme i Norge. I prosjektet ‘Driven SVG’ jobber vi systematisk mot nasjonale klubber, foreninger og interesseorganisasjoner i bil- og motor markedet. Målet er å få flere samlinger, møter og arrangementer til regionen på kort sikt.

Bakgrunn for Driven SVG

Da koronapandemien skapte stor usikkerhet i de internasjonale markedene vi normalt jobber i ble vi ble nødt for å se på nye segmenter. I Driven SVG prosjektet jobber vi strategisk mot nasjonale klubber med privatpersoner som medlemmer hvor sluttkunden er personer med spesiell interesse for bil, motorsykkel og kjøretøy. Prosjektet har som formål å få flere samlinger, møter og arrangementer til regionen samt å bidra til verdiskapning på kort sikt.

‘Vi har i en rekke år prioritert kongress-arbeidet (C`en i MICE), men skal fremover også jobbe systematisk i de andre MICE segmentene: M (meeings) + I (incentive/corporate) + E (exhibitions). Til å begynne med vil vi ha fokus på det nasjonale markedet for å bidra til verdiskaping for våre medlemmer og partnere på kort sikt. Næringen trenger all den hjelp de kan få nå på kort sikt og det er avgjørende at vi klarer å fylle ordrebøkene rask, samtidig som vi fortsetter å jobbe med de store internasjonale kongressene med lang leadtime’, sier Kongressjef Per Morten Haarr.

Foto: Eduardo Grund\Jøssingfjord

En attraktiv destinasjon for bilarrangementer

I prosjektet jobber vi for å gjøre Stavanger-regionen ledende på motor-arrangementer, bil-løp, produktlanseringer og klassisk bil-turisme. Stavanger-regionen er blitt en attraktiv destinasjon for bilarrangementer, og flere klubber har nylig lagt samlingene sine nettopp hit. Blant annet: den Nordiske Ferrari klubben, Porsche klubben og Norsk MG-klubb. Regionen byr på spektakulær natur og flotte vegstrekninger som Nasjonal Turistveg Jæren, Nasjonal Turistveg Ryfylke, Nordsjøvegen, Suleskarvegen og Lysevegen for å nevne noen. Langs strekningene kan man bo på Historiske Hotell, oppdage unik lokal gastronomi, og besøke Norges nyeste og råeste racing bane i Sokndal. Dette konseptet synliggjør de fantastiske mulighetene for samlinger innen bil- og motorsegmentet i Stavanger-regionen.

Ønsker du mer informasjon ta kontakt med Eirill Gitlesen, Visit Region Stavanger. Mobil: +47 40063244 e-post: eirill.gitlesen@regionstavanger.com