Historiske omgivelser når cruisenæringen møtes. Titanic startet seilasen sin fra havnen i Southampton, og i dag starter et stort antall av cruiseskipene som kommer til vår region sin seilas her. Hvert år tar Southampton havn imot 2 millioner cruisegjester og hele 500 cruiseanløp.

I begynnelsen av mai deltok Line Murphy, Cruise Manager i Visit Region Stavanger, på Norway Day i Southampton, et arrangement hvor havner og destinasjoner i Norge får møte rederier som er lokalisert i UK. Arrangementet er i regi av Cruise Norway som jobber med markedsføring mot cruiserederier. Visit Region Stavanger er medlem av Cruise Norway organisasjonen. 

Foto: Line Murphy

Det ble gjennomført 14 møter med ulike rederier, og det var stor interesse for Stavanger-regionen. Rederiene hadde gode spørsmål og ga konkrete tilbakemeldinger. Bærekraft kommer ofte opp i dialogen; hva gjør vi som destinasjon for å redusere klimaavtrykket? Det er stort fokus på å gjøre flere aktiviteter per destinasjon man besøker, dvs at utvalget av opplevelser utvides. Nye turer både på tema og aktiviteter etterspørres. 

Rebekah Keeler fra British Associated Ports forteller om hvordan de satser på cruise for fremtiden
Foto Line Murphy

Tilbakemeldingene fra rederiene var veldig positive og de er fornøyde med kai, byen og opplevelser på land. Stavanger havn er attraktiv og flere ønsker å planlegge anløp her. Tett dialog gir oss mulighet til å koordinere og på best mulig måte nå våre mål om å være en helårsdestinasjon med en bærekraftig reiselivsnæring»,

Line Murphy, Cruise Manager, Visit Region Stavanger

Et godt arrangement for å møte de rette menneskene i rederiene ansikt til ansikt og få jobbet frem nye forbedringer og løsninger mellom destinasjon, havn og rederi.

Morgenstemning i Stavanger Foto: Eduardo Grund

Hovedbilde: Stavanger havn fra øst Foto: Grem Berge, Natural Light Earth