Stavanger-regionen tar mål av seg til å være Norges beste havn for mannskap fra cruiseskip.

Uansett vær står Jostein Vik og resten av de frivillige fra Den norske Indre Sjømannsmisjon klare for å ta imot mannskap fra cruiseskipene som anløper Stavanger havn. Døra står på vidt gap i det lille huset i Gamle Stavanger for å tilby mannskap gratis internett, te, kaffe og ikke minst noen å snakke med. 

Jostein Vik tar ønsker gjest nr 100 velkommen Foto fra TV-Vest-innslaget

Tirsdag denne uken passerte Den norske Indre Sjømannsmisjon i Stavanger 1000 besøkende så langt i år. Det ble mannskap fra det tyske skipet AIDA Perla som fikk æren av å bli nummer 1000. Begivenheten ble feiret med marsipankake og inviterte gjester. 

Gjest nr 1000 Foto fra TV-Vest-innslaget

Vi har et mål om at Stavanger-regionen skal bli best i Norge når det gjelder å ta vare på mannskap fra cruiseskip. Dette er mennesker som kommer ofte til havnen vår, og som er gode ambassadører for vår destinasjon. Disse må vi ta godt vare på og derfor er vi i dag her for å vise at vi setter stor pris på den jobben Den norske Indre Sjømannsmisjon gjør,

Line Murphy, Cruise Manager, Visit Region Stavanger som var en av de inviterte til feiringen

Storparten av sjøfolkene kommer fra Filippinene, Indonesia og India. Men så langt i år har det vært besøkende fra hele 46 nasjoner. 

Sjøfolk fra Stavanger har i århundrer seilt på «de syv hav», og nå kommer sjøfolk fra hele verden til Stavanger. Vi har en tradisjon for å ta godt vare på sjøfolk i Stavanger

sier daglig leder i Stavangerregionen Havnedrift Odd Bjørn Bekkeheien som også var til stede på markeringen
Odd Bjørn Bekkeheien og Line Murphy Foto fra TV-Vest-innslaget

Seaman’s Mission er Den norske Indre Sjømannsmisjon sitt misjons- og velferdsarbeid blant utenlandske cruiseskipmannskap. Seaman’s Mission har eksistert i Stavanger siden 2015. Arbeidet drives ved hjelp gaver og donasjoner, og frivillige medarbeidere.

Når cruiseskipene Britannia og Iona anløper har rederiet Carnival UK via skipsagenten sin European Cruise Services arrangert crew-bar. Den lokale puben GNU er leid for at mannskap skal hygge seg med drikke og snacks, spille brettspill, og komme i kontakt med venner og familie via wifi. 

Det finnes også flere tilbud til mannskap fra cruiseskip i Stavanger. Det tilbys gratis inngang til alle museer, og suvenirbutikken Fjordbuda med fire butikker i sentrum, tilbyr dem en god rabatt. Det jobbes med å få på plass flere tilbud. 

Begivenheten fikk også oppmerksomhet hos TV-Vest hvor besøkende nr 1000 ble intervjuet og fikk en liten gave overrakt.

https://video.tvvest.no/sterke-folelser-nar-besokende-nr?source=spot%3a72237847