Elisabeth Saupstad. Foto: Monica Larsen

Sommeren er like om hjørnet og turistsesongen er godt i gang. Dette sier Innovasjon Norge om deres forventninger til sommeren:

«Sommeren nærmer seg, og vi kan sannsynligvis se frem imot nok en rekordsommer. Vi har snakket med 133 representanter fra utenlandske turoperatører, incoming-operatører, norske reiselivstilbydere, for å nevne noen. Hele 61 prosent mener at sommeren blir mye bedre eller bedre enn sommeren 2016. Dette er gode nyheter i seg selv, men ekstra viktig når vi vet at halvparten av alle gjestedøgnene kommer i månedene mai-august. For eksempel, vi så 10 prosent oppgang i utenlandske gjestedøgn i 2016. Av disse kom 74 prosent i sommermånedene. Tall fra fjoråret viser at hele landet nyter godt av veksten men det er særlig fjordene som trekker de internasjonale gjestene. I 2016 var det like mange internasjonale som norske gjester i Fjord Norge! For naturopplevelser, fjord og fjell er hovedgrunnene til at de kommer til Norge, ifølge Turistundersøkelsen 2016″.

I tråd med hva næringen i Stavangerregionen melder

Dette er gode signaler og i tråd med det næringen i Stavangerregionen melder. Mai måned ble en av de beste på lang tid med en økning på hele 16% i belegg på hotellene. Det meldes om god innbooking for sommeren og aktivitetsnivået på arrangementer, festivaler og kongresser er formidabelt og godt fordelt rundt i hele Rogaland.

Vi gleder oss til å være med og bistå til utviklingen på Barnas Rogaland, et konsept tatt ut fra skoleboken hva gjelder å tenke stort, spille på lag og hvor de store, tunge aktørene er med og løfter de små i vekstfasen. Målgruppen barnefamilier finner all informasjon og inspirasjon på et sted og kan booke sine aktiviteter! Ikke glem å besøke den nye attraksjonen til Kongeparken; Sætra, et nytt temaområde hvor du kan oppleve sprutende grantrær, frådende geysirer og lumske fjellbekker!

Tilrettelegge for fremtidig vekst

Ikke minst er det viktig å støtte opp om alle nyetablerte reiselivsbedrifter og nye opplevelsepakker fra etablerte aktører. Det er avgjørende for å ha et bredt og godt tilbud for fremtiden, og den mest krevende fasen er i vekstfasen hvor en ikke har kapital eller kapasitet til å ta imot det som etterspørres. Vi oppfordrer overnattingsbedriftene til å være gode ambassadører for våre opplevelseaktører, og at vi fortsetter det gode samarbeidet på tvers av kommuner og fylkesgrenser. Spiller en naboen god så får en det dobbelte igjen på lengre sikt.

Vi ønsker å takke alle som bidrar sterkt til den veksten vi allerede har og ikke minst ift. å legge til rette for fremtidig vekst med nye, kommersialiserte produktpakker og rundturer i vakre vakre Rogaland og Fjord Norge!

Ønsker dere alle en STRÅLENDE sommer og håper på fulle hus, god lønnsomhet og kraftig vekst!