Solastranden gård er en idyllisk møteplass med ekte gårdssjarm i landlige omgivelser, like i strandkanten av Solastranden.

Solastranden gård tilbyr inspirerende sammenkomster i naturskjønne omgivelser, nært hav og strand. Familiebedriften viderefører tradisjon for matglede, gjestfrihet og kvalitet, som rammer for de spesielle anledningene. Med et helt gårdstun til disposisjon kan de fasilitere særegne arrangement litt utenom det vanlige. Gårdstunet består av Låven, restaurert i en bonderomantisk stil, og Maskinhuset  – med et moderne og industrielt utrykk. Solastranden gård er drevet av familien Årsvold, som fra 2011 har satset sterkt på møteindustrien med fokus matglede, gjestfrihet, kvalitet og gode opplevelser.

Låven – lokaler med røtter fra 50-tallet 

Siden 1958 har Årsvoldfamilien drevet med jordbruk og melkeproduksjon på Solastranden Gård.  Låven var fra tidlige stunder husly for både kuer, hester, sauer og griser.  I 2011 ble Solastranden Gård et selskapslokale og siden har Låven huset alt fra konferanser til konfirmasjon, bryllup og banketter. De restaurerte lokalene har et bonderomantisk preg og kan huse 200 deltakere i kino eller 120 ved bespisning rundt runde bord.

Maskinhuset 

Maskinhuset er et fleksibelt lokale på nesten 1000 kvm som kan tilpasses store og mindre grupper. Oppført i sin opprinnelige industrielle stil, med god takhøyde og store vinduer, trekkes naturen inn i lokalet og nytes fra foajeen i vårt lokale.

Maskinhuset åpnet dørene januar 2020 og familien Årsvold så frem til å vise frem det nye tilskuddet til både nye og kjente gjester. Som en følge av restriksjoner grunnet Covid-19, har Solastranden gård måtte begrense virksomheten noe, tross for dette har familien klart å gjennomføre både bryllup, høstmarked og driftet kafè i år 2020. Det er ingen tvil om at det er arrangement som er familiens levebrød, og daglig leder Vegard Årsvold ser enormt frem til å kunne bruke Maskinhuset til det lokalet er designet for:

«Vi har lokaler som er laget for å samle folk. Det er det eneste vi ikke har lov til akkurat nå. Vi gleder oss til vi kan ønske våre gjester velkommen tilbake og ikke minst vise frem vårt siste tilskudd, Maskinhuset». 

Vegard Årsvold ser frem til en hverdag med lettere restriksjoner. Solastranden Gård har en travel bryllupssesong i vente. I tillegg, er det stor interesse for å legge arrangement til Maskinhuset. Det er stor etterspørsel og god grunn til å tro at dette vil skape mye liv på gården i tiden etter pandemien.

Solastranden Gård med både lokalene Låven og Maskinhuset er viktige for møte – og arrangementssatsningen i Stavangerregionen:

«Solastranden Gård er et unikt produkt som forsterker MICE-satsingen for Region Stavanger. Det er en stor glede å ha dem med som partner i Region Stavanger», sier kongressjef Per Morten Haarr i Region Stavanger.