Norway Jæren har vært medlem i Region Stavanger siden 2019. Sandra Jensen Ohma som startet opp guideselskapet er en vaskeekte jærbu, og det var ikke før hun selv dro ut av landet at hun forstod hvor unikt hjemstedet faktisk var.

Garborgheimen. Foto: Norway Jæren.


Både skreddersydd og ferdig pakket

Med bakgrunn i sin forkjærlighet for naturen og landskapet, men også kulturen og maten på Jæren, så bestemte Sandra seg for å starte opp guideselskapet Norway Jæren. Her tilbyr hun turer som for eksempel Arne Garborg sightseeing, togsightseeing på Jæren og busstur langs Nasjonal turistveg Jæren for å nevne noe.

Gunhild Vevik, kommunikasjonssjef i Region Stavanger ønsker tilbudet velkomment:

– En lokalguide som kan skreddersy turer og dele sine egne historier og turerfaringer er et etterlengtet tilbud på Jæren. Dette gjør det mulig for gjestene å oppleve og se steder som man kanskje ikke visste om fra før. Det er gledelig at flere aktører kommer på banen og ser at det er verdifullt å være del av en så viktig næring i Norge som reiselivsnæringen faktisk er.

Sandra Jensen Ohma i Norway Jæren, uttaler seg om medlemskapet i destinasjonsselskapet:

– Eg ynskjer å vera medlem fordi eg då treffer eit bredt puplikum. Eg forventer at Region Stavanger nemner min bedrift på facebook og tagger meg i innlegg på Instagram. Eg liker min jobb fordi det er så kjekt å vise dei alt det varierende som Jæren har å tilby, og fordi eg elsker å begeistre gjester med historier og vise kor flotte ulike stader det er å besøke. Spesielt landbruksrelaterte produkt og bedrifter. Mine framtidsplaner er å utvikle nettsida mi enklare og tydligare for kunden, og skrive litt blogginnlegg på «jærenreiser» på nettsida mi. Sightseeing med Norway-Jæren gir deg opplevelser ved strand, vill natur og urban kultur i en og samme tur.

Se produktene fra Norway Jæren her:

 

Flotte strender på Jæren. Foto: Norway Jæren.