Slottet i Sirdal er en restaurant hvor du ikke bare får god mat, men også storslått utsikt. Restauranten er bygget på utsiktspunktet med samme navn; Slottet. Restauranten åpner lørdag 9. oktober 2021!

Slottet i Sirdal
Slottet i Sirdal ligger på høyden Hoppmannsknuten, alltid kalt Slottet av sirdølene. Foto: Slottet

Felles samlingssted for byfolk og bygdefolk

Grunneier og utbygger, sirdølen Torfinn Arne Nesset har drømt om å bygge restaurant her siden han var ung og satt på utsiktsplassen sammen med sin far. Nesset ønsker at restauranten skal bli et felles samlingssted for både hyttefolk og bygdefolk og et turmål og egen attraksjon der gjestene skal få alt fra enkel turmat, vafler og kakao, til finere middager med eksklusive, kortreiste råvarer. De satser på det lokale, som lam, ørret, rype, sopp og bær – alt etter sesong.

– Vi har satt opp et spennende bygg, der naturen, historien og bygda er fundamentet. Det er flere restauranter i dalen, men ingen som denne. God mat på et fantastisk utsiktspunkt der det satses på kvalitet i alle ledd, understreker Nesset, som ønsker at Slottet skal få ord på seg for å levere det fineste fra fjellheimen.

Torfinn Arne Nesset, utbygger og grunneier av Slottet
Torfinn Arne Nesset, utbygger og grunneier av Slottet. Foto: Slottet

«Det er veldig kjekt å kunne ønske Slottet i Sirdal velkommen som medlem i Region Stavanger. De blir en attraksjon og opplevelse, som vil forsterke attraksjonskraften til Sirdal som reisemål for turister som søker genuine natur- og matopplevelser», sier Gunhild Vevik, kommunikasjonssjef i Region Stavanger.

Allerede nå opplever Slottet pågang fra folk som ønsker å bestille bord eller selskaper. Slottet skal være åpent hele året fra torsdag til søndag, i tillegg til at det vil være åpent i alle høytider og ferier.

Fagfolk i alle ledd

Nesset har med seg et godt lag. Øster-Hus er totalentrepenør, Tore Gjesteland har bidratt som restaurant- og konseptutvikler, med seg har han restauratør Lavrans Gjønnes. Iplan med Einar Salomonsen i spissen har stått for design, utforming og inventar, med Bico som leverandør. I tillegg har Sinneshyttå vært en viktig bidragsyter for prosjektet. June Hansen er ansatt som restaurantsjef. Hun kommer fra jobben som restaurantsjef på Hurtigruten.

Lokale råvarer. Gulerøtter fra Sirdal.
Lokale råvarer. Foto: Slottet