Ifølge Avinors pressemelding datert 12. oktober 2021, så erfarer vi at det islandske flyselskapet Play lanserer direkteruter mellom Stavanger og Reykjavik. Dette betyr at vi allerede våren 2022 kan invitere islendingene til Stavanger. Rutene starter opp i mai 2022.

I tillegg til Stavanger, så etablerer Play også direkterute med Trondheim. Selskapet planlegger også å tilby videreforbindelser for norske kunder fra Reykjavik til Nord-Amerika. Flyruten mellom Stavanger lufthavn Sola og Reykjavik vil starte opp 26. mai 2022, og den vil ha avganger hver torsdag og søndag.

Fungerende reiselivsdirektør i Visit Region Stavanger, Per Morten Haarr ønsker flyrutene velkomne: – Det er meget positivt at Play Airlines satser med ny rute til Stavanger Lufthavn Sola. Dette vil gi reiselivet i Stavanger-regionen tilgang til utenlandske markeder, og vi vil sammen med næringen se på markedstiltak for å utnytte muligheten som denne ruten gir oss.

– Vi har sett en stor salgsøkning i den siste tiden, og vi tror at reiseaktiviteten vil øke betydelig i 2022. Vi mener at dette er et godt tidspunkt for å utvide vårt nettverk og tilby våre passasjerer lave priser fra Stavanger og Trondheim til Reykjavik. Vi har stor tro på at de nye rutene vil bli suksessfulle, både for våre islandske og norske passasjerer, sier konsernsjef i flyselskapet Play, Birgir Jonsson.

Kilde: Avinor