Trodde du at du måtte helt til Nord-Norge for å få kjøre hundespann? Neida – det holder å ta turen til Sirdal. Her finner du Sirdal Huskyfarm som tilbyr huskyopplevelser og teambuilding for bedrifter – samt aktiviteter for familier, ulike grupper og skoleklasser.

Foto: Sirdal Huskyfarm

Unike opplevelser gjennom historie, mennesker og natur
Sirdal Huskyfarm ønsker å vise gjestene sine verdien av urørt natur, formidle den lokale historien og legge til rette for meningsfull lek og moro mellom mennesker og dyr. Aktiviteter og naturopplevelser, historieformidling og kultur går hånd i hånd hos Sirdal huskyfarm, som nås på bare en drøy times kjøring fra Egersund og halvannen fra Sandnes.

Sirdal Huskyfarm – en historie om røtter
Sirdal huskyfarm er en familiebedrift hvor vertskapet er en blanding av familien og mennesker fra hele verden som over flere år kommer tilbake for å oppleve den unike atmosfæren. Familienavnet Kvinen stammer fra en nedlagt og veiløs fjellgård der eier og gründer Odd Kvinen har sine røtter. Her bodde «bestemor» Gunhild Kvinen i mer enn 50 år. Denne kulturarven er tatt med videre gjennom Sirdal Huskyfarm som er stolte av røttene sine og mer enn gjerne deler med seg små historier som er vevd inn i en større sammenheng.

Huskyopplevelser hele året
Hundene er selvsagt deres viktigste varemerke og de har mer enn 30 års erfaring med polarhunder. Alle er trygge, sosiale og liker å omgås mennesker. En stor inngjerdet hundegård stimulerer til lek og utfordringer både for de firbente og besøkende. ​​​Hundekjøring kan du gjøre både vinter og sommer, og opplevelsene tilpasses selvsagt ditt nivå og dine ønsker. Etter dagens strabaser venter gjerne en varm badestamp under stjernehimmelen. Blant sommeropplevelsene kan det nevnes padleturer på stille fjellvann, bueskyting, leirdueskyting og fiske. På høsten kan de tilby opplæring i rypejakt i spennende terreng, med dyktige fuglehunder.

«Å kjøre med hundespann er en unik opplevelse og det er utrolig kjekt å kunne tilby denne erfaringen i vår egen region», sier Ellen Frisvold, som er veldig glad over at Sirdal Huskyfarm nå er blitt medlem i Region Stavanger. «Vi ser frem til et godt samarbeid

Eier og gründer Odd Kvinen er genuint engasjert i å formidle kunnskap om “det enkle friluftsliv” og forteller: «Sirdal Huskyfarm er et møtested for mennesker med ekte opplevelser gjennom natur og historie. Vi deler dette gjerne med deg!»