Tema for Selg din region-turen, 5. september, var sør-fylket med utgangspunkt i Egersund og Jæren. Denne delen av Stavangerregionen har et enormt mangfold av attraksjoner, opplevelsesprodukter og turer.

Arrangementet startet med befaring og omvisning i Eigersund-sentrum med fokus på kvalitetene som byen byr på for besøkende og turister. De faglige presentasjonene ble holdt på Grand Hotell Egersund, og det var mange og gode bevis på at det jobbes godt og målrettet i regionen. Eigersund kommune, ved mulighetsutvikler Kjersti Søyland Bye kunne vise til en rekke spennende prosjekter i arbeidet med å gjøre kommunen enda mer attraktiv både for besøkende og innbyggerne. Dalane Folkemuseum, som består av blant annet anleggene Egersund Fayancemuseum, Sorenskrivergården Slettebø, Sogndalstrand Fiskeri- og Sjøfartsmuseum, m. fl, holdt et meget spennende innlegg om de mange flotte kulturminnene de representerer. I tillegg var det presentasjoner fra Magma Geopark, Sogndalstrand Kulturhotell, og ikke minst Grand Hotell Egersund, som med sin nysatsing Eigra Kjøkken & Bar virkelig kan vise til et restaurantkonsept med høye ambisjoner og gastronomi i toppklasse.

Leking i naturens eget badeland
Magma UNESCO Global Geopark er en fantastisk ramme for de mange turene, utfluktene og produktene som er tilgjengelige i nærheten av Egersund. Deltakerne fikk besøke Eigerøy fyr som er et godt eksempel på dette, og ikke minst delta på «Coasteering» i regi av Coastal Adventures.

Coasteering skjer i naturens eget badeland, og er utrolig moro uansett alder. Vi reiser ut i havgapet i våtdrakt, sko, hjelm og flytevest. Og der leker og utforsker vi både naturen og egne komfortgrenser, sier Kjetil Bentsen fra Coastal Adventures.

Se video fra hva deltakerne fikk oppleve her: youtu.be/tBqwiLEJdcY

Jærmaler-prosjektet
Et prosjekt som har fått mye oppmerksomhet de siste årene, og som begynner å ta form er Jærmalerne. Deltakerne på Selg din region fikk en god presentasjon av status på dette prosjektet av Borger Magnussen. Prosjektet går inn i en fase som både vil vise igjen i landskapet og som vil gjøre Jæren enda mer attraktivt som reisemål og destinasjon. Prosjektet omhandler kunstnerne som skildret det unike jærske landskapet, og har vært jobbet frem med en rekke samarbeidspartnere som blant annet Bryne Kro & Hotell, Jæren Hotell, Sola Strand Hotell, Jærmuseet, Grand Hotell Egersund, Time kommune, Klepp kommune, Hå kommune, med flere. www.jarmalarane.no/

Nyttig nettverkssamling som skal tilrettelegge for samhandling
Selg din region-
samlingene i regi av Region Stavanger har blitt populære møteplasser. Vår ambisjon er å utvikle disse treffene til å bli nyttige og gode nettverkssamlinger for våre samarbeidspartnere.

«Det var et godt sammensatt program som virkelig gav mersmak og åpnet øynene mine for alle de mulighetene som finnes sør i regionen. Det var flere flott innslag fra engasjerte folk, nydelig lunsj hos Grand Hotell og kjekke aktiviteter. Instruktørene fra Coastal Adventures var trygge og gode og «coasteering» ble en helt unik opplevelse!  Kaffe og boller i bussen ble også høyt verdsatt!», sier Gitte Thuresson, Norsk Oljemuseum.

Møteplassene i regi av Region Stavanger skal ha fokus på å tilrettelegge for bedre samhandling mellom aktørene i Stavangerregionen og slik legge til rette for samarbeid som kan gi nye produkter og muligheter mellom aktørene i hele verdikjeden.

Totalt deltok ca. 30 representanter fra reiselivet i Stavangerregionen på arrangementet. En spesiell takk til Eigersund kommune og Grand Hotell Egersund for ekstra godt samarbeid, men takk også til alle andre involverte i dette prosjektet.