Region Stavanger ønsker Sandalen Gård velkommen som nytt medlem. De er med å forsterker utvalget av matopplevelser for tilreisende turister og delegater. Sandalen Gård har et sterkt fotfeste i Stavanger-regionen.

Historien

Sandalen Gård er Randabergs første fruktgård. Gården la om driften fra dyrehold og grasproduksjon til moderne tettplantinger med frukt i 2011. Den første juicen ble produsert i 2012. I 2014 ble juicen tilgjengelig fra ulike ubetjente utsalg, samt på torget i Stavanger. 

Driften i dag

Gården har i dag over 5500 epletrær, samt noen opal-plommetrær og stikkelsbærbusker. I 2020 fikk gården tilvirkningsbevilling for alkohol, og i 2021 fikk Sandalen gård salgsbevilling. I 2022 og 2023 mottok Sandalen gård flere medaljer nasjonalt og internasjonalt for sine sidere og juicer. Gårdens produkter er tilgjengelige i gårdsutsalget, og om høsten kan man også kjøpe fersk frukt. Alt er dyrket og produsert på gården.

Region Stavanger er ett nettverk som kan hjelpe oss med å åpne dører til nye samarbeidspartnere og kunder. Gårdens ambisjon er å være en aktiv deltaker i reiselivsfellesskapet, ikke bare for egen vinning, men som en positiv kraft for hele regionens utvikling. 

sier Anne og Jo Arild Tønnessen, eiere og drivere av Sandalen gård

Økt salg i Norge av sterk drikke med lang tradisjon

I følge Norske Vinklubbers Forbund så kom sideren til Norge med engelske munker allerede på 1300-tallet. Sider betyr sterk drikke på hebraisk. Sideren blir stadig mer populær og utvalget større. 

Sandalen Gård sin sider er en forfriskende drikk fra idylliske Randaberg i Rogaland. Laget av gjæret eplemost, bærer den smaken av gårdens varierte eplesorter, og gir en unik smaksprofil. Sideren er kjent for sin balanserte smak, der sødme og syrlighet harmonerer. Med frisk eplearoma og subtile fruktige undertoner, kan den variere i sødme og tørrhet. Sideren kan nytes alene eller være en følgesvenn til sjømat, ostefat eller tradisjonelle norske retter.

Gjestene i regionen vår etterspør mer lokalproduserte varer enn det de noen gang har gjort. Det autentiske, nære og bærekraftige har blitt viktige faktorer for mange reisende. Sandalen Gård tikker av alle disse boksene så jeg er veldig glad for at de nå er blitt medlem. 

sier Per morten haar, reiselivsdirektør i Region Stavanger
Arne Hjeltnes besøker Sandalen Gård på Randaberg på sin rundtur i Stavanger-regionen