Region Stavanger var sist helg vertskap for en FAM-trip for fire agenter fra den nederlandske turoperatøren Riksja Reizen.

Bærekraftige og sømløse reiser

De som deltok jobbet i markedsavdelingen og salgsavdelingen hos Riksja Reizen. Målet deres var å besøke steder de allerede har som en del av sine programmer og utvikle nye, samt lage innhold til markedsføringen deres. De hadde konkrete ønsker om hvor de ville bo og hva de ville teste ut av opplevelser og transport – alt med stort fokus på bærekraftige løsninger. Riksja Reizen ønsker å trekke frem Norge som en bærekraftig destinasjon i nærheten av Nederland og forventer å selge turer til minst 1350 pax til Norge i 2024.

Bakgrunn – KLM Incoming project

Hele FAM-tripen som begynte i Ålesund og sluttet i Stavanger var et resultat av det tre-årige KLM Incoming prosjektet, hvor Region Stavanger i samarbeid med Viste Bergen, Visit Sognefjorden, Destinasjon Ålesund & Sunnmøre, Fjord Norge samt Avinor, jobber for å løft og utvikle reiser høst, vinter og vår inn til Vestlandet med KLM. Denne turen var koordinert av Fjord Norge, det regionale markedsføringsorganet innen turistsegmentet for de tre vestlandsfylkene Rogaland, Vestland, og Møre og Romsdal.

Sabine Vroemen, Shannon van Duyl, Renate Kuiper og Lisa Hoogenboom fra Riksja Reizen

Natur, kultur og mat på kanten av Norge

I vår region fikk agentene oppleve de korte avstandene mellom både natur- og kulturattraksjonene og fantastisk mat. Salgssjef Liv Kristina Jehl var vertskap og tilrettela for å få det meste ut av dagene. Følgende samarbeidspartnerne var koblet på dette prosjektet: Kystbussen, Preikestolen Basecamp, Villa Rosehagen, Comfort Hotel Square, Thon Hotel Stavanger, Rødne Fjord Cruise, Renaa Matbaren, Clarion Hotel Stavanger, GuideCompaniet og Flybussen. I tillegg ble en rekke av våre medlemmer nevnt underveis på turen der de var relevant; for eksempel Explore Lysefjorden og Lysefjorden Adventure som guideselskaper til bl.a. Preikestolen, Fjord Expedition og Nordic Paddling når det gjelder kajakk, Fjord Events og Stavanger Rib med tanke på mer fartsfylte turer til Lysefjorden, flere egnede restauranter og overnattingsmuligheter.

Hub stays – lurt med lengre opphold på samme sted

Mens været på lørdag dessverre ikke helt klarte å møte forventningene – soloppgangsturen til Preikestolen ble uten sol – fikk de oppleve Stavanger i strålende sol på søndagsformiddag. Dermed fikk agentene erfare selv at det kan være lurt for kundene sine å ha flere netter på samme sted. Slik kan man være litt mer fleksibel med selve programmet, bruke regnværet til museumsbesøk og finværet til vandring.

FAM-trips og site inspections er viktig for alle som selger turer

For to av agentene var denne turen første reise til Norge, og bare én hadde vært i Stavanger-regionen tidligere. Alle lot seg imponere over landskapet, vertskapet og alt de fikk se og smake. Særlig kombinasjonen av natur og bylivet ble trukket frem som spennende.

This trip showed us a different way of traveling through Norway and offers a great combination of nature and cities. We are happy that we were able to test and experience so many activities for both couples and families, which we will use in our sales and marketing activities. Norway is one of our main focused destinations, so we will do a lot of new marketing activities for it. During the trip we shared already our experiences through Instagram stories and we achieved a lot of positive reactions.”

Sabine Vroemen, Campaign & Content Marketing ved Riksja Reizen

Det er utrolig viktig at de som lager og selger turer kjenner produktene og programmene godt selv. Det én har opplevd selv, selger man mye lettere. Og så er det så bra for oss å kunne være sammen med agentene over lengre tid for å få peke ut og fortelle om flere attraksjoner, aktiviteter og tilbud medlemmene.

Liv Kristina Jehl, salgssjef for Ferie & Fritid i Region Stavanger