Rett før sommeren ble Rennesøy ATV- og vannscooterutleie medlem i Region Stavanger. De arrangerer guidede turer for mindre grupper på vannscooter i Ryfylkebassenget. Rennesøy ATV- og vannscooterutleie er stasjonert i Østhusvik på Rennesøy. Som regel starter vannscooter-turene i Stavanger sentrum, hvor folk blir hentet i båt og transportert til Østhusvik. En kan selv velge mellom enkle turer eller mer eksklusive turer, som inkluderer besøk til Utstein Kloster og en smakebit av havets delikatesser.

Vannscooterne som brukes er av typen SeadooGTI90 3Up, og kommunikasjon under turen skjer med bruk av walkie talkie type Motorola TLKR T80 Extreme Quad med toveiskommunikasjon mellom båtførerne. Guiden hjelper med å navigere mellom øyer og farlig vann. Turene kjøres i grupper på 3 til 4 Seadoo vannscooter, og hvert vannfartøy har maksimalt 3 seter. Barn fra 6 år kan være med i følge av forelder. Det er obligatorisk å ha småbåtsertifikat for sjåføren, ikke for passasjerer. Er man født før 1. januar 1980, er sertifikatet ikke nødvendig.

«Region Stavanger synes det er kjekt at flere opplevelsesbedrifter etableres og bidrar til å øke aktivitetsmulighetene i regionen», sier teamleder for turistkontoret Liv Kristina Jehl. «Det er mulig å booke turene med Rennesøy ATV- og vannscooterutleie hos oss – velkommen til turistkontoret!»

Region Stavanger ønsker Rennesøy ATV- og vannscooterutleie velkommen som nytt medlem og ser frem til et godt samarbeid!