I september 2016 lanserte Region Stavanger nye nettsider sammen med Reisemål Ryfylke.

Gammel og ny nettside sammenlignet

 

Fullstendig responsivt og brukerorientert

Det ble lagt vekt på å lage en brukerorientert navigering, med store, flotte bilder i høysetet, som skal selge hele regionen. De nye nettsidene er fullstendig responsive og fungerer dermed bra på alle enheter. Nettsidene ble laget på felles plattform sammen med Fjord Norge-regionen og publiseringsløsning ble valgt fra New Mind Tellus.

 

Nytt innhold – ikon og tema, tre språk

Det ble laget såkalte toppsider for hovedattraksjoner hvor gjestene våre skal finne alt som er relevant for våre ikonattraksjoner. Her ligger de store ikonene som Lysefjorden, Preikestolen og Kjerag, samt Magma Unesco Geopark, Sogndalstrand, Kongeparken og Nasjonale turistveier for å nevne noen. I tillegg har vi laget toppsider for våre hovedtema hvor det blant annet er lagt vekt på å fremme temaer som kulinariske Stavangerregionen, opplevelsesturisme, vikingopplevelser, barnas favoritter, fiske, båtliv, vandring, vinteraktiviteter og urban nature break. På en toppside for en ikonattraksjon skal du finne inspirerende bilder, informasjon om hvordan du kommer deg der, informasjon om opplevelser og aktiviteter tilknyttet attraksjonen, samt annen nyttig informasjon som overnatting og bespisning i nærheten. Nettsidene ble lansert på tre språk; tysk, norsk og engelsk.

 

«Denne nylanseringen har betydd mye for oss ettersom to destinasjonsselskaper har gått sammen om en,  felles side, noe som vi tror er et steg i riktig retning. Ved å gjøre dette, håper vi at det skal bli lettere for våre gjester å finne all den relevante informasjonen på et sted, istedet for at de må lete gjennom flere forskjellige portaler. Vi er fornøyd med samarbeidsprosessen med Reisemål Ryfylke, både før, under og etter lansering, og det er er med stolthet at vi presenterer våre nye nettsider til våre potensielle gjester. Vi håper og tror at sidene vil inspirere til reiselyst»!

– Lene Lunde, informasjonsarkitekt web og kommunikasjon.

 

Lansering av våre andre sider

Etter lansering av turistsidene, var det MICE-nettsidene som stod for tur. De ble lansert 27. september 2016. Deretter ble våre Media- og bransjesider lansert den 13. desember 2016. Begge sider ble lansert på to språk; norsk og engelsk.

 

www.regionstavanger.com