Norges stand på ITB. Foto: Jana Menning

ITB (Internationale Tourismus Börse) ble i år arrangert for 51. gang fra 8. til 12. mars i Berlin. Som vanlig deltok vår kollega Ellen Frisvold under Fjord Norge, sammen med våre reiselivskolleger fra Destinasjon Haugesund & Haugalandet, Bergen Reiselivslag, Reisemål Hardangerfjord samt Kronengruppen.

 

Om ITB

ITB er en kombinert fag- og publikumsmesse over fem dager, hvor de tre første kun er for fagbesøkende. De skandinaviske landene pleier å dele stand på tyske messer; standen er lys og innbydende med fokus på skandinavisk design og store naturbilder. Fra Norge og Svalbard var 26 bedrifter tilstede, som hotellkjeder, incoming-operatører og rederier.

Hele messen har 10 000 utstillere fra 184 land, og det kom i overkant av 109 000 fagbesøkende og 60 000 besøkende. I tillegg besøkte mer enn 5 000 journalister og 450 bloggere årets ITB.

 

Viktig møteplass

Ellen Frisvold gjennomførte flere møter med turoperatører, rederier og journalister: «Jeg er veldig fornøyd med fagdagene på årets ITB, for Region Stavanger er messen den viktigste møteplassen innenfor reiseliv i Tyskland», sier hun. Som resultat av besøket forventer vi nå flere pressebesøk samt visningsturer for byråansatte og operatører.