Har du hørt om trollskogen i Årdal, tatt dropptårnet i Kongeparken eller besøkt Himakåna? Visste du at Norsk Oljemuseum har en ekte redningsstrømpe, at du kan teste reaksjonsevnen din på Vitenfabrikken eller reise helt tilbake til jernalderen på Ullandhaug? Rogaland har museer, strender, vitensentre, klatreparker, trampolineland, fornøyelsespark, natur i særklasse og mye, mye mer. Og alt dette er del av Barnas Rogaland.

Eventyret Barnas Rogaland startet i 2014. Kongeparken, Jærmuseet, Norsk Oljemuseum og Arkeologisk museum, UiS, fant sammen – og ville lage et helhetlig tilbud til barnefamilier som bor i eller besøker Rogaland. Partnerne gikk i gang med å samle informasjon om stort og smått, gratis og kommersielt, og så at det var nok å gjøre i Rogaland for barnefamilier til å fylle mange sommerferiedager, og til å fylle en hel avis. Etter hvert ble sommeravisen til et sommermagasin, som igjen ble til et magasin som lever hele året. Og i år ble det nok en gang distribuert til tusenvis av postkasser i Rogaland, Vestland, Telemark og Agder. Barnas Rogaland er selvfølgelig også aktive på sosiale medier, har egen nettside og bookingløsning.

Viktig for reiselivet

Etter å ha bygget stein på stein over mange år, fått støtte fra Innovasjon Norge i tre år og gradvis utvidet prosjektet med nye partnere – er Barnas Rogaland nå synlig og viktig for reiselivet i vår region. Vi så det spesielt i fjor, da alle skulle på Norgesferie. Da var det godt å ha et gjennomarbeidet familiemagasin, som gav både turister og de som bor i fylket en god oversikt over mye av det man kan finne på med barn i fylket. I dag er det 15 små og store partnere med i prosjektet, og det fine er at det alltid er plass til flere.

Har du også tro på at man blir sterkere sammen – og ønsker å bli partner? Ta kontakt med info@barnasrogaland.no.

Region Stavanger er en viktig støttespiller og partner i prosjektet, og også reiselivssjef Elisabeth Saupstad snakker varmt om partnerskap i Barnas Rogaland.

– Vi oppfordrer derfor alle til å være med slik at vi sammen kan klare å nå ut til enda flere, gjennom hele året. Vi trenger hoteller, opplevelsesaktører og transportører og vi trenger at vi alle er med og støtter opp om Barnas Rogaland som en sterk merkevare for fremtiden, sier Saupstad.

Landets beste for barnefamilier

Formålet med samarbeidet er å vise at Rogaland har landets største utvalg av gode familieaktiviteter. Det er et Norge i miniatyr. Men for å vise dette må vi samle oss, og partnerne i prosjektet opplever at de kan selge både egen attraksjon og andres, og at alle drar i samme retning. I tillegg til å stå sammen for å nå ut til besøkende, er det også et godt partnerskap som lar deler erfaringer, har workshops og bygger nettverk. Samarbeidet har dessuten også vist at Rogaland er det perfekte stedet for en spennende familieferie. Det er kun en kort tur fra den ene aktiviteten til den andre, og det er noe for alle. Sommeren 2021 satser vi mer enn noensinne, og håper at mange av familiene som i år må planlegge Norgesferie oppdager vår spennende region.

– Barnas Rogaland er et svært viktig konsept og tiltak for å nå ut til en av våre to viktigste målgrupper, barnefamilier. Her finner du alle barnerelaterte aktiviteter samlet på et sted og aktørene som står bak etableringen av Barnas Rogaland jobber på dugnad for å sikre at flest mulig blir med og for å få et mer helhetlig produkt.

– Dette har de de senere år klart med stor suksess og Region Stavanger er stor pådriver for å videreutvikle Barnas Rogaland for fremtiden. Det posisjonerer oss som region i kampen om turistene og vi håper så mange som mulig ser de store mulighetene som ligger i dette, fortsetter hun.

Preike – vår egen maskot

I 2019 fikk Barnas Rogaland sin egen maskot. Preike, som er designet av Per Ekenberg, sjarmerer både små og store. I år har Preike vært sentral i ulike filmer, du har kanskje sett Preike danse i Sommerfesten2021? Preike er en samlende figur for barne- og familieaktiviteten i fylket og styrker merkevaren Barnas Rogaland. Preike utvikles stadig videre, som resten av prosjektet. Og alle partnerne har mulighet til å påvirke hvilken retning og posisjon Barnas Rogaland skal ta framover.

Preike liker godt strandturer. Foto: Barnas Rogaland
Preike liker godt strandturer. Foto: Barnas Rogaland

Dette er samarbeidspartnerne i Barnas Rogaland:

Kongeparken, Norsk Oljemuseum, Arkeologisk museum, Jærmuseet, Museum Stavanger, Rush trampolinepark, Skogsprett, Byrkjedalstunet, Air by Bolder, Boretunet, Rødne, Norwegian Outlet, Region Stavanger, Reisemål Ryfylke, Visit Haugesund og Haugalandet.

Ønsker du å bli partner? Ta kontakt med info@barnasrogaland.no , så hører du fra oss.