I Sokndal bygges landets råeste motorsportanlegg, Motorcenter Norway, som står klar i juli 2021. På anlegget finner du landets eneste- og Europas største motorcrosshall, et stort område for offroad-kjøring, gokartbane, dragstripe, servicebygg, pitgarasjer og tribuner. Motorcenter Norway vil sette Norge på kartet innen motorsport!

Motorcenter Norway vil gjøre Stavanger-regionen en attraktiv destinasjon for nasjonale og internasjonale mesterskap innen motorsport, arrangementer og andre samlinger.

Motorcenter Norway blir landets mest komplette motorsportsenter med en helt unik beliggenhet. Det blir den den perfekte destinasjon for alle som elsker å kjøre, enten det er på to eller fire hjul. Motorsportsenteret vil blant annet være hjem til Norges eneste motorcrosshall og tilbyr et stort område for offroad-kjøring. I sentrum av racingbanen ruver publikumsfjellet, hvor tilskuerne har full oversikt og kan følge hver sving fra start til mål.


Selve racingbanen er tilrettelagt for bil, MC og er godkjent for alle klasser innen roadracing. Racing banen skiller seg ut ved at kjøreretningen er mot klokken. Banen kan også brukes til å teste Formel 1 og Formel 2, og er bygget med internasjonal standard, i henhold til FIA Grade 3 og FIM Grade B. Dette garanterer høy sikkerhet for publikum og førere.

Motorcenter Norway blir Norges mest komplette motorsportsenter og et trekkplaster for motorsportarrangementer. Anlegget åpnes i slutten av Juni 2021 og kickstarter åpningen med Racing NM første helgen i Juli. Fantastisk lokalisert i Sokndal omfavnet av unik geologi knyttet til Magma UNESCO Global Geopark og med idylliske Sogndalstrand bare et steinkast unna, blir Motorcenter Norway en sjåførs drøm.
Motorsportanlegget bygges og eies av KNA Raceway AS. Det driftes av Motorcenter Norway AS. Anlegget skal markedsførers som Motorcenter Norway.

Fakta om banen:
Lengde: 2324 meter
Høydeforskjell: 23 m
Antall svinger: 14
Kjøreretning: Mot klokken
Beliggenhet: 250 moh.
Designer: APEX Curcuit Design

Destinasjonen
Motorcenter Norway ligger i idylliske Sokndal og er en del av den flotte Dalane-regionen på Sør-Vestlandet. Motorcenter Norway ligger i 250 meters høyde over havet – i Kroheia, i nærheten av idylliske Sogndalstrand – med sin lange historie og fredede trehusbebyggelse. Ved Jøssingfjorden kan du besøke Helleren, med sine spesielle hus fra 1700-tallet. Her er også Jøssingfjord Vitenmuseum under bygging.

I Sokndal finner du også Magma UNESCO Global Geopark og Blåfjellgruvene – hvor du kan lære mer om områdets viktige gruvehistorie. Her finnes også Nord-Europas største bevegelige steinblokk; den 74 tonn tunge Ruggesteinen. I idylliske Nesvåg Havn finner du Nesvaag Sjø- og Motormuseum.