Organisk vekst på nettsidene våre på hele 11 % hittil i 2019 (januar til oktober) i tillegg til den organiske økningen hos visitnorway.com på 21 % viser at det er generelt økt interesse for Norge, og også økt interesse for vår region. Den organiske trafikken; trafikk fra søk i Google og andre søkemotorer utgjorde 350 000 besøk i denne perioden på vårt nettsted, og disse besøkte 1,9 sider per besøk.  Dette utgjør 665 000 flere sidevisninger.

Gunhild Vevik, kommunikasjonssjef i Region Stavanger er godt fornøyd: «Dette var veldig gode resultater for nettsidene, og noe som gir helt tydelig svar på at kombinasjonen av markedsføring, pressearbeid, salgsaktiviteter og redaksjonell innholdsproduksjon gir resultater. For 2020 intensiveres innholdsproduksjonen på nettsidene, og samarbeidet med VisitNorway forsterkes».

Dynamisk innholdsproduksjon i tråd med det gjestene søker etter

Økningen i trafikk forteller oss at det er viktig å ha fokus på dynamisk innholdsproduksjon, og vi skal strebe etter å gi turistene våre svar på det de spør Google om til enhver tid. Vi må dermed produsere artikler som er i tråd med det gjestene søker. For å gi et konkret eksempel på dette, så er det for eksempel viktig for våre gjester å etterlate minst mulig miljøavtrykk også når de er på reise, og dette er da et tema som vi velger å gi råd om. Artikkelen sier hvordan gjestene enkelt kan gjøre små, grønne grep når de er på ferie. Les artikkelen Reise grønt.

Visste du forresten at du kan leie Renault Twizy-biler i Stavanger/Rennesøy?

Foto: eTours Ryfylke.

Rimelig eller luksus?
Vi har i tillegg produsert innhold som svarer på hvor gjestene kan bo billig, dette er et spørsmål gjestene spør våre turistkontorer om ofte. Les gjerne artikkelen om Reise på budsjett. I andre enden av spekteret finner du de gjestene som ønsker ren luksus, ennå et nisjemarked til Norge, men noen gjester er opptatt av dette også hos oss. Les artikkelen Er du glad i litt luksus?

Regner det?
Flere av våre gjester lar seg ikke avskrekke av kraftig regnvær som vi av og til opplever her i sørvest-Norge, så dersom det ikke er fare for liv og helse, så hjelper vi gjerne spreke gjester ut på tur i all slags vær. Det vil imidlertid alltid være noen som heller vil finne opplevelser innendørs.  Og vi har jo et drøss av morsomme innendørsaktiviteter! Vi laget derfor artikkelen Topp tips for regnværsdager.

Inspirasjon til distribusjon
Artiklene legges på nettsiden som inspirasjon, og her planlegges mer av denne type innhold fremover. Innholdet skal også spres på sosiale media i tillegg til i andre kanaler.
Skjermdump av artikler under fanen Inspirasjon: