Den første samlingen av Opplev din region i Region Stavanger, Edge of Norway, den 6. juni ble en full suksess. Været spilte på lag når deltakerne fikk oppleve Lysefjorden både fartsfylt og rolig.

Nye samarbeidsmuligheter

Både i lunsj- og kaffepausen var det god tid til å bli kjent med reiselivskollegaene som kom fra medlemsbedrifter innen overnatting, restaurant, museum, opplevelser og transport.

«Det var veldig kjekt å få oppleve Lysefjorden på denne måten, men også fint å knytte nye kontakter med aktører i regionen. Jeg fikk kontakt med flere som vi kan arbeide videre med fremover. Og det er jo det beste med slike treff.»

Marthe Holgersen Kjørkleiv, salg- og bookingansvarlig ved Arkeologisk museum i Stavanger.

To kollegaer fra Fjord Line hadde tatt turen helt fra Bergen for å være med oss den dagen – og allerede dagen etterpå fikk de anledning til å bruke erfaringen sin:

Jeg har allerede videreformidlet kontaktinformasjon til noen av medlemmene deres til en turoperatør som ønsket informasjon om ulike tilbud i Lysefjorden. Snakk om sammentreff!

Elin Moe Ranzinger, Sales Manager Tour Operators & Agent

En forsmak av sommerferie

Dagen begynte på Norsk Oljemuseet, der den dyktige guiden Ingrid Meland tok oss med på en interessant energiomvisning. Omvisningen inkluderte den nye utstillingen KUTT!, som tar for seg teknologi som reduserer utslipp, havvind, hydrogen og Co2-håndtering. Rett utenfor ventet RIB-båtene fra Stavanger Rib og Fjord Events, og vi la ut på en fartsfylt tur inn til Lysefjorden. Underveis var vi så heldige å se en havørn, og det ble i tillegg noen korte stopp der skipperne fortalte om noen interessante fakta ved fiskeoppdrett.

Ved Helleren i Lysefjorden ventet kajakkene og guiden Victor fra Fjord Expedition på oss, og det ble padling på en vindstille fjord i retning Dørvika, der vi spiste lunsj. Etter en god pause i solen hadde vinden tatt seg litt opp, og vi fikk jobbe litt for å komme oss tilbake til kajakkbasen. Belønningen i form av kaffe og kake ventet ved Villa Rosehagen på Jørpeland, der det også ble tid til en kjapp titt i den nye butikken Skafferiet før turen gikk tilbake til Stavanger.

Pause ved Dørvika i Lysefjorden.

Bakgrunn – Opplev din region

Prosjektet ble allerede startet i 1996 under navnet Kjenn din egen by av Destinasjon Stavanger. Opplegget var først og fremst rettet mot resepsjonister som skulle bli bedre kjent med aktivitetstilbudet i Stavanger før sommersesongen. Gjennom årene utvidet Region Stavanger kurset til å omfatte hele regionen og navnet ble endret til Kjenn din region. I 2019 valgte vi å slå sammen dette med selgersamlingene til «Selg din region».

Opplevelser er selve utgangspunktet til et opphold, uansett om dette skjer i forbindelse med MICE eller ferie og fritid, om det er sammen med en gruppe eller individuelt. For alle som selger regionen er det et stort pluss å ha prøvd aktivitetene selv – slik er det jo mye lettere å overbevise andre om å legge sitt opphold til vår region og til å bli her lenge. Og ikke minst skaper det å ha vært på tur sammen enda større personlige relasjoner og styrker samholdet i bransjen. Programmet legges til plasser der nye medlemmer vil vise frem sitt tilbud, og «gamle» medlemmer presenterer noe nytt. 

Hold av dato til neste samling!

Region Stavanger arrangerer neste Opplev din region allerede den 29. juni i Sirdal, denne gangen med juving og klatring ved Sirdal sommerpark. Mer informasjon kommer i neste uke. Håper vi sees der!