Sammen med Fjord Norge AS og flere av destinasjonene på Vestlandet skal vi lansere nye, felles nettsider og en komplett reiseplanlegger for våre gjester. Allerede nå i sommer kan de første turistene ta i bruk reiseplanleggeren i en første fase-lansering. De nye nettsidene vil bli lansert til høsten.

En planlegger og guide til opplevelsene på Vestlandet

Innsikt: Forberedte gjester er verdifulle og fornøyde gjester. Derfor blir dette verktøyet en del av bærekraftig utvikling og økt verdiskaping for reiselivet.

Med reiseplanleggeren skal vi nå gjestene våre både før, under og etter reisen.
Med reiseplanleggeren skal vi nå gjestene våre både før, under og etter reisen.

Støtte fra Agenda Vestlandet / Sparebanken Vest

 • Fjord Norge AS har søkt om og fått støtte til utviklingen av en komplett reiseplanlegger for Vestlandet. Vi har sammen fått tildelt 6,6 MNOK til utvikling av en native-app og en webapplikasjon.
  • Det betyr at turisten vil kunne bruke fremtidig nettside til planlegging av reisen sin og ha oss med på reisen i form av en app på telefonen sin
  • En enkel 1. versjon av appen skal lanseres i juni
  • Fullversjon av appen og ny nettside med reiseplanlegger vil bli utviklet utover sommeren og høsten

Hvorfor utvikle en reiseplanlegger?

Reiseplanleggeren skal bli hjertet og hjernen i den nye nettsiden som destinasjonene og Fjord Norge utvikler for regionen.

 • I dag er det vanskelig for turistene (både norske og internasjonale) å finne frem i regionen, og de må forholde seg til mange forskjellige nettsteder/apper både under planleggingen og under reisen
 • Turistene er grenseløse – de beveger seg ofte på tvers av både destinasjoner og fylker, og vi trenger et godt verktøy for å markedsføre regionen på en sømløs måte
 • Løsningen skal være markeds- og kundeorientert, og skal gjøre det lett for turistene
  • å lage sin egen reiserute, samtidig som vi skal gi gode, ferdige turforslag som turisten kan tilpasse
  • oppdage attraksjoner, aktiviteter og overnattingssteder som de kanskje ikke hadde oppdaget på egen hånd, og gjerne underveis på reisen (f.eks. når man nærmer seg et sted av interesse)
  • kunne filtrere attraksjoner og aktiviteter ut i fra interesse, noe som gjør det lettere å finne interessante tilbud
  • finne og samle all informasjon på ett sted

Medlemmer i Region Stavanger har et ansvar

Reiseplanleggeren skal ikke bare la reisende planlegge reiserute med tanke på transport (tid og avstand), men gjennom forskjellige integrasjoner gi brukeren nyttig informasjon og forslag til unike og lokale forslag til aktiviteter og opplevelser hentet fra blant annet destinasjonenes produktdatabaser. Teknologien, dataene og API-ene for å gjøre dette eksisterer allerede, men har aldri blitt satt sammen og brukt på en slik måte tidligere. Muliggjøreren i dette er produktdatabasene! Lokalkunnskapen er gullet som vi skal forvalte. Det er med andre ord ekstremt viktig at kvaliteten på produktene blir så god som mulig – på alle språk (norsk, engelsk, tysk).

Vi trenger medlemmers hjelp til oppdatering og forbedring av alle produkter slik at planleggeren og de nye nettsidene får best mulig utgangspunkt. Dette er grunnsteinen for hele plattformen. Det å være en del av Fjord Norge er en viktig medlemsfordel som medlemmene må utnytte. Vennligst fyll inn produktskjemaet under. OBS. Ett skjema per produktpresentasjon.

FRIST: innen utgangen av juni.

Viktig å tenke på:

Har din bedrift flere tilbud/aktiviteter? Hvis svaret er ja, må vi lage et produkt for hver aktivitet. Eksempelvis, er du en aktør som både tilbyr guidede kajakkturer, utleie av kajakker, overnatting og servering? Da må vi ha fire produktpresentasjoner – en for hvert tilbud. Vi skal unngå «samleproduktpresentasjoner» hvor tilbyder presenteres med alt i ett produkt.