Den koselige restauranten i enden av Pedersgata ligger i lokalene av en tidligere hermetikkfabrikk i Stavanger øst og serverer lekre retter fra planteriket. Menyen er sesongbasert og i stadig utvikling.

Spis grønt!
Bellies åpnet dørene i slutten av 2019 og har hatt god trøkk helt siden de åpnet. På menyen står alt av frukt og grønt som de kan finne i nærmiljøet. Noen klassikere fra verdenskjøkkenet dukker også opp. I den vedfyrte ovnen lages det friske pitabrød og pizza fra husets surdeig. Deigen får god til å “modnes”, gjerne to dager i rett temperatur. 

Daglig leder Øystein Lunde Ohna har prøvd seg tidligere på det veganske konseptet, med restauranten Resept i Østervåg. Dessverre måtte denne legges ned igjen i 2011, etter tre og et halvt år i drift. Denne gangen var nok markedet ikke helt der – men mye har forandret seg i løpet av de siste 10 år. I dag snakkes det mye om det grønne skiftet og det er en økt bevissthet rundt temaer som matproduksjon og matsvinn, og ikke minst om dyrehold og kjøttforbruk.

“Det begynner å gå opp for oss at vi trenger store forandringer for å få fortsette å leve som vi gjør på vår fantastiske planet. Vi på Bellies ønsker å ta del i den forandringen og tror vi kan skape et lettere fotavtrykk med grønnsaker og service” , sier Ohna.

Gjenbruk og lokale produkter
Det er i dag et stort fokus på gjenbruk og bruk av lokale produkter. Og også her har Ohna vært bevisst i valgene ved etableringen av sin grønne restaurant. Det var i forbindelse med utbyggingen av boligområdet Vindmøllebakken at Bellies fikk ta over lokalene til den gamle hermetikkfabrikken Union Canning. Bellies sin hovedeier Sissel Leire så mulighetene i området og det vakre (råe) bygget. Mursteinen på innsiden var så fin at håndverkerne har gjort sitt beste for å bevare den. Ellers er mye av inventaret hentet fra nabolaget. Lysarmaturen i taket kommer fra Stavanger Kajakklubb og består av en stålkonstruksjon som tidligere ble brukt til å frakte kajakker. Stilken og Strøm, som holder til på Hermetikken, står for plantene og serviset kommer fra Odd Standard.

«Med restauranten Bellies på plass i Stavanger Øst løftes transformasjonen av bydelen og forsterker mangfoldet av matopplevelser som matbyen Stavanger byr på», sier Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør i Visit Region Stavanger. «Dedikasjon til plantebasert mat, gir oss nå den første hel-veganske restauranten i Stavanger-regionen».

Keep the bellies happy!
Uraffinert. Ferskt. Fermentert. Vedfyrt. Lidenskapelig tilberedt. God på alle mulige måter.
Slik reklamerer Bellies på hjemmesiden. De ønsker å utfordre gjestene til å spise plantebaserte matretter og opplyse om hvilke muligheter det finnes i de forskjellige råvarene. Det anbefales å bestille bord på forhånd og sette av god tid til å nyte 8-retters menyen. På kjøkkenet styrer Tony Martin. Hans team av erfarne kokker ønsker dere alle hjertelig velkommen.