Heta Inoma

Heta Reetta Inoma er fra 1. oktober ansatt som Destinasjonsekspert i Region Stavanger. Hun skal jobbe på turistkontorene i Sandnes og Stavanger som en del av kommunikasjonsteamet med fokus på både vertskap og sosiale medier hos Region Stavanger. Heta har fra før jobbet hos oss gjennom årets høysesong, som medarbeider i turistkontorene.

Faglig og praktisk utdannelse

Heta Inoma er 32 år og flyttet til Norge for fire år siden fra Helsinki, Finland. Opprinnelig kommer hun fra vest Finland, som er den svenskspråklige delen av landet.  Hun har både fagbrev som reiselivsadministrator og reisebyråmedarbeider, samt en bachelor i reiseliv med opplevelse- og velværeledelse og spesialisering innen markedsføring/sosiale medier. Hun tok nylig en mastergrad innen reiselivsledelse ved Universitetet i Stavanger, der hun forsket på «brand og reputasjon» for reiselivsbedrifter. I løpet av studiene har hun tilegnet seg språkkunnskap innen finsk, svensk, engelsk, latinsk og spansk. Kinesisk og russisk har hun på begynnernivå, og norsk har hun lært gjennom praktisk erfaring her i Rogaland.

Bred erfaring i reiseliv og service

Heta Inoma har jobbet for mange ulike bedrifter i reiselivs- og servicebransjen og har blant annet mange års erfaring fra Lappland, et av de mest populære reisemålene i Finland. I Norge har hun jobbet med markedsføring og prosjekter for Magma UNESCO Global Geopark.

Entusiastisk i kultur og natur

På fritiden er hun engasjert i musikk og kultur og liker å gå på tur med familien sin. I naturen lader hun batteriene sine, og de flotte fjellene i regionen var en av grunnene til at hun ville bosette seg i Norge.

«Jeg elsker å jobbe med internasjonale gjester som kommer og vil vite mer om vår fascinerende region. Alle kolleger i Region Stavanger har ønsket meg velkommen på en fantastisk måte, og jeg gleder meg til å jobbe i denne innovative og hardtarbeidende gjengen», sier Inoma.