Våre ansatte på turistkontorene i Sandnes og Stavanger er opptatt av å gi gjestene våre de rådene og den hjelpen som de er ute etter. Dette har gitt strålende resultater i form av tilbakemeldinger på Tripadvisor og Google review.

Vertskapet på turistkontoret – destinasjonseksperten gjør mer enn å selge billetter og suvenirer

Kort fortalt så handler jobben som vert på turistkontorene om å selge billetter til opplevelser med våre næringsmedlemmer, informere gjester om regionens severdigheter og tilbud, gi anbefalinger om mulige aktiviteter, booke overnatting, og hjelpe dem med å komme seg rundt og videre. Men det som kan høres ganske enkelt og overkommelig ut, er i praksis en veldig omfattende og krevende jobb. Selv om det er en del spørsmål som går igjen og igjen, er det alltid noe nytt som folk lurer på, og det forventes gjerne at en ansatt på turistkontoret vet alt om norsk politikk, historie, geografi, litteratur og så videre. I tillegg til å kunne svare gjestene på både spansk, tysk og fransk. Ingen dag er lik og nye utfordringer dukker opp stadigvekk.

Hjalp med å organisere transport til Kjerag

I begynnelsen av sommeren besøkte en amerikansk turist fra New York turistkontoret i Sandnes, og ønsket å komme seg til Kjerag. Dette var før Kjeragbussen hadde begynt å gå, og siden vedkommende ikke hadde førerkort var det uaktuelt med leiebil. Etter litt frem og tilbake med mulige, men allikevel uaktuelle løsninger (for dyrt med taxi), kom turistverten i Sandnes på å sjekke med kollegaene på Stavangerkontoret dersom det dukket opp noen der som skulle til Kjerag og hadde ledig plass i bilen. Det viste seg at det faktisk var tilfelle bare kort tid senere, og turistvertene våre klarte da å koble disse to turistene sammen, som da tok turen sammen til Kjerag dagen etterpå. Utrolig kjekt å høre etterpå at vår hjelp var til stor nytte, og at New Yorkeren hadde kost seg på Kjeragturen!

Spesielle gjester – og tilbakemeldinger som blir husket

Ekstra spennende blir møtene med folk når det er ingen som står og venter i kø, og man får bruke litt mer tid på dem. Det enkle spørsmålet «Where do you come from?» kan være en skikkelig icebreaker og det kan fort oppstå lengre samtaler. Særlig glade blir vi når vi hører fra gjestene våre da de er hjemme igjen. Denne høsten fortalte Natalia hos oss følgende:

Eugenia og jeg snakket med turister fra Australia (blant annet Helen Cronin) i begynnelsen av september. Vi ble facebook venner. Etter Norge reiste de videre til Storbritannia og Sveits. Da de reiste tilbake til Australia, fikk jeg denne meldingen fra Helen:

“You were the best most friendly tourist info staff on our 6 week trip of Denmark, Norway, UK and Switzerland.  I’ll swear Switzerland came in last by more than a country mile. Thanks for such a warm welcome 💖💖.” 

Det er det personlige som teller

Våre destinasjonseksperter elsker å sette sitt personlige preg på servicen de gir. Gjestene vil gjerne høre om personlige anbefalinger, og det er viktig for oss at våre ansatte har opplevd aktivitetene de anbefaler selv. Vi er stolte og takknemlige over at folk tar seg tid til å legge inn en tilbakemelding på opplevelsen de hadde på våre turistkontorer.

Bakgrunn

Region Stavanger drifter de viktigste turistinformasjonskontorer i Stavangerregionen, Stavanger og Sandnes turistkontor. Begge har i 2018 status som autorisert turistkontor klasse 1. Vi har et godt samarbeid med andre informasjonsgivere i regionen som Kvadrat og Vikeså Veiservice, og en god dialog med turistinformasjonene som drives av Reisemål Ryfylke og Destinasjon Haugesund & Haugalandet.

Vi selger billetter for disse aktørene: Rødne, Norled, Boreal (både Pulpit Rock Tours og Flybussen), Tide (GoFjords), The Fjords, Fjord Events, Helitrans, GuideCompaniet, NuArt, Outdoorlife Norway, FjordExpedition, Fjord Line, CitySightseeing (Hop on hop off), Private Cruise, Pulpit Rock Experience, Segway Norge, Lysefjorden Adventure, Culinary Lookout, Gosta og Equitum (Fishing Stavanger).