Ampparito©Brian Tallman Photography
Ampparito © Brian Tallman Photography

Førstkommende lørdag tilbys det igjen NuArt Street Art byvandringer! 

Dette er et resultat av at Martyn Reed, fra NuArt festivalen, og Wenche Hansen, fra GuideCompaniet, så på muligheten for et samarbeid. NuArt street art turene var godt etterspurt, men administrasjon og gjennomføring var utfordrende. GuideCompaniet ønsket å utvide sin portefølje av opplevelser de tilbyr sine gjester. Erfaring og etterspørsel i Stavanger turistinformasjon er at tematiserte byvandringer er etterspurt. 

Vi er glade for å slå oss sammen med to av regionens ledende organisasjoner for å formidle Nuarts kunstverk i verdensklasse til besøkende. Nuart har brukt nesten et tiår på å utvikle sine gatekunst-turpakker med tusenvis av fornøyde kunder, noe vi er glade for at GuideCompaniet vil fortsette. Nuarts Street Art Tours-nettsted var en av verdens første plattformer som anerkjente verdien av gatekunst for kulturturisme. Ettersom etterspørselen økte, så oppmerksomheten vår ofte ble hentet fra å produsere gatekunst, var det på tide å erkjenne at Nuart, til tross for vår beste innsats, ikke var et turselskap, og derfor overfører vi ansvaret til de som kjenner feltet best. GuideCompaniet har imponert med deres interesse og lidenskap, og vi er spente på å se hvordan det utvikler seg. Det er ingen tvil om at Stavanger er en by i førersetet for internasjonal gatekunst, og vi har hele veien hatt støtte fra Region Stavanger som anerkjente verdien av Street Art for mange år siden. Vi ser frem til å fortsette oppdraget vårt med å produsere flere verk på gata i løpet av de kommende årene som også vil finne veien inn i turene etter hvert som de utvikler seg.

says Martyn Reed, founder and curator of NuArt Festival

På våre mange byvandringer i Stavanger opplever vi stadig at deltakere har spørsmål om all den fantastiske street art som vi finner rundt omkring i byen.   Vi er glad og stolt over å kunne informere om at NuArt   og GuideCompaniet sammen med Region Stavanger nå gjør disse turene tilgjengelige igjen etter en tids fravær.  Vi opplever at selv turister langveis fra kjenner til Stavanger sitt renomme som en «street art» by. GuideCompaniet har fokus på kulturturisme og NuArt – street art turer er et perfekt tilskudd til våre andre turtilbud. Street Art er en stor del av Stavanger sin sjel og identitet og fortjener sin rettmessige plass.   Vi håper at svært mange blir med oss for å oppleve denne unike delen av Stavanger sitt bybilde.

sier Wenche Hansen, daglig leder i GuideCompaniet AS

Det er utrolig kjekt å se at vi som reisemål igjen kan tilby turister og lokalbefolkning byvandringer med NuArt Street art som tema. NuArt Street art i Stavanger slår godt an både for nordmenn og hos våre internasjonale gjester, og er alltid høyt oppe på søkeord for opplevelser i våre kanaler. 

sier Gunhild Vevik, kommunikasjon- og markedsSJEF ved Visit Region Stavanger

Her er informasjon om hva du vil få med deg: 

Nuart sin guidede ”Street art walking tour” tar deg gjennom 20 år med Nuart festivalens imponerende gatekunsthistorie, og utviklingen i Stavanger by mot å bli en av verdens ledende reisemål for å oppleve gatekunst. Enten du er lokal eller besøkende i Stavanger – se byen med nye øyne og bli med å utforsk den på en annerledes måte! Du vil lære om røttene til street art-bevegelsen – fra aktivisme og grafitti til sjablong-kunst og veggmalerier – og ta inn verk fra en rekke verdensledende gatekunstnere som arbeider i street art spekteret. Kunstnere inkluderer Dan Witz, David Choe, Dolk, DotDotDot, Eine, Ella & Pitr, Evol, Isaac Cordal, Jaune, Logan Hicks, Martin Whatson, Neils Shoe Meulman, Pure Evil, Swoon, Sandra Chevrier, Elki, Ememem, Bortusk Leer, Carrie Reichardt, Skurk og mange, mange flere…»

Premiere på samarbeidet er nå på lørdag 9. juli kl. 13.00, og turen varer 1,5-2 timer.   

Ikke vært på NuArt Street art byvandring enda – bestill billett her eller kjøp billett i Stavanger turistkontor, Strandkaien 61.