I siste uke feiret Norwegian Travel Workshop (NTW) sitt 50-årsjubileum i Oslo, og Region Stavanger var godt representert med en rekke medlemsbedrifter blant tallrike norske destinasjoner og kommersielle aktører.

Inspirerende møter med engasjerte turoperatører

I løpet av de to workshop-dagene hadde Region Stavanger totalt 32 møter med både nasjonale, europeiske og oversjøiske turoperatører. Alle var tydelig interesserte i å lære seg mer om regionen og kom med en rekke spørsmål. Ekstra kjekt er det alltid å møte på tidligere bekjente som er i gang med å organisere turer. Så traff vi for eksempel en turoperatør fra Argentina som hadde blitt kjent med oss under en pre-tur i fjor, og som nå var i gang med å planlegge turer i Stavanger-regionen til neste år.

Aktiviteter, spesielle overnattingssteder og bærekraft

I salget overfor turoperatørene har vi stor fokus på HUB-stay og kommersielle aktiviteter i naturen, for eksempel kajakk, coasteering, sykkel, surfing og guidede vandreturer. Flere var spesifikt på jakt etter spesielle overnattingssteder, noe vi heldigvis har flere å anbefale i vår region. Vi merker en større etterspørsel etter helårs-aktiviteter og ser at flere turoperatører er opptatt av bærekraftige reiselivsprodukter.

Norges største internasjonale reiselivsarrangement

Norwegian Travel Workshop er den største årlige samlingen av norske reiselivsbedrifter, og tiltrekker seg kjøpere av norske reiselivsprodukter fra hele verden. Vertskapet veksler mellom norske byer, i Stavanger har NTW vært arrangert i 1983, 2006 og sist i 2018. Årets workshop fant sted i Oslo og tiltrakk seg over 350 internasjonale turoperatører. Arrangementet fungerer som en salgs- og nettverksplattform for reiselivsbransjen og inkluderer forhåndsbookede en-til-en møter mellom norske turismebedrifter og turoperatører fra hele verden. I år fylde NTW 50 år og ble gjennomført av Visit Greater Oslo og VisitOSLO fra 24. til 27. april. Neste år står Visit Trondheim klar til å ta imot.