Denne uken har Siddis Center gleden av å være vertskap for den 22. Nordiske Kongressen for Allmennmedisin (NCGP 2022). 

Etter to år med pandemi har nå selv legene fått grønt lys til å bevege på seg igjen, og denne uken fylles Siddis Center med hundrevis av allmennleger fra alle de fem nordiske søsterlandene.

ILDSJELER FOR FOLKEHELSE: De erfarne SuS-forskerne og Region Stavanger-ambassadørene Olav Thorsen og Svein Kjosavik er ivrige forkjempere for en bedre primærhelsetjeneste, og har jobbet for å få NCGP-kongressen til Stavanger siden 2013 (Foto: Region Stavanger)

NCGP arrangeres annen hvert år på rundgang mellom allmennlege-foreningene i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island, og dette er første gang den går av stabelen i Norge siden Tromsø var vertskap for de hvite frakkene i 2011.

Å legge konferansen til Stavanger ble først lansert av Olav Thorsen og Svein Kjosavik, henholdsvis administrativ- og forskningsleder for forskningsgruppe for allmennmedisin og samhandling (Allforsk) ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS). Begge er også stolte ambassadører for Region Stavanger, og har planlagt kongressen i samarbeid med Gyro Conference.

Planene for arrangementet har blitt utviklet siden 2013, hele tiden med Stavanger for øye som vertsby, og inspirert av prekestolen har årets konferanse fått tittelen «On the Edge – General Practice for Future Generations». Det er en møteplass for alle generasjoner av klinikere, forskere og administratorer, med ett felles mål: En bedre primærhelsetjeneste for kommende generasjoner.

Region Stavanger, representert ved kongress- og messeansvarlig Michelle Milas, er selvsagt til stede hele uken for å vise frem bredden i regionen vår.

– Å være vertskap for en gruppe mennesker med så stort ansvar og påvirkning på samfunnet og hverdagen vår, er selvsagt en stor ære. Vi har jobbet lenge sammen med partnerne våre for å få dette til, og den sammenfaller perfekt med den nylige lanseringen av Siddis Center-konseptet, sier Michelle Milas.

– Det er også betryggende å vite at det alltid er en lege i salen ved behov, sier hun smilende.

For mer informasjon, kontakt Michelle Milas på 47 99 11 68 34 eller michelle.milas@regionstavanger.com