Det er mye godt i vente innen messe, kongress og konferanser til Stavangerregionen i kommende år, og 2022 ligger an til å bli et særdeles godt år for dette segmentet. 

Etter en tøff periode innen MICE-segmentene, er det betryggende å vite at det er mange bekreftede messer, kongresser og konferanser «på bok» for de kommende årene. Allerede fra høsten 2021, ser man positive svingninger i kongressmarkedet, og  2022 kan faktisk bli et veldig  godt år for Stavangerregionen i dette segmentet.

«Det er nå vi virkelig ser verdien av arbeidet med å tiltrekke større fagkonferanser og kongresser til Stavangerregionen. Dette er arrangementer som vil bli gjennomført i regi av solide aktører i regionen, som blant annet Universitetet i Stavanger, Stavanger Universitetssykehus, Equinor,  Arkeologisk museum i Stavanger , med flere», sier Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør Region Stavanger.

Stavangerregionen har et variert næringsliv, og derfor vil vår møteindustri raskt komme seg igjen når korona-situasjonen er under kontroll. Vi har mange sterke aktører lokalisert her, noen av de beste i Norge, og er sikre på at Stavanger vil forbli en populær messe- og kongressby for nasjonale og internasjonale arrangementer.

Dette markedet er også viktig for aktørene på Tjensvoll, som Clarion Hotel Energy, DnB Arena, IMI Forum og Stavanger Forum. Disse aktørene melder også om optimisme og at planleggingen er godt i gang.

«2022 ser veldig lovende ut for Stavanger Forum», sier Alexander Landsnes, som kan meddele at mai og juni allerede er mer eller mindre fullbooket. «I 2022 er det også tid for et nytt ONS, en av verdens største møteplasser for energibransjen, så det er bare å glede seg til travle dager og at Forum området igjen skal fylles av store og små arrangement».

Her er en oversikt over noen av de mange arrangementene fremover:

 

2021

Stavanger Energy Conference

Aero-Engines Europe.

Nordic Edge Expo:

Havbruk til havs/ Stiim-konferansen.

OTD Energy

Schizofrenidagene

 

2022

EORNA, internasjonal sykepleierkonferanse, med stor utstilling:

«Nordisk gastronomi-event».

ECIR 2022 (The annual European Conference on Information Retrieval).

Internasjonal, “Energi-konferanse”.

Nordic Congress of General Practice 2022

ONS 2022

Agrovisjon

 

2023

Society of Petroleum Engineers IADC. Pre-covid pax 2000.

 

«Det er nå vi virkelig ser verdien av arbeidet med å tiltrekke større fagkonferanser og kongresser til Stavangerregionen. Dette er arrangementer som vil bli gjennomført i regi av solide aktører i regionen, som blant annet Universitetet i Stavanger, Stavanger Universitetssykehus,  Arkeologisk museum i Stavanger, Norsk Oljemuseum og Jærmuseet, Equinor, med flere», sier Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør Region Stavanger.

 

2022 – «Ketsjup-effektens» år!

Flere aktører har jobbet hardt for å sikre seg at konferanser som var planlagt i 2020, og til og med sommeren 2021, har blitt utsatt i stedet for kansellert.

«Ingen av konferansene, som Region Stavanger har vært involvert i, har blitt kansellert. Så snart situasjonen er normalisert vil arrangementet bli gjennomført. Det er heller ingen som har til hensikt å flytte arrangementer til en annen destinasjon, som betyr at våre prosjekter forblir i Stavangerregionen. Vi får dermed et stort trøkk og det vi kan kalle en «ketsjup-effekt» i 2022», sier Per Morten Haarr, kongressjef i Region Stavanger.

Stavangerregionen har et variert næringsliv, og derfor vil vår møteindustri raskt komme seg igjen når korona-situasjonen er under kontroll. Vi har mange sterke aktører lokalisert her, noen av de beste i Norge, og er sikre på at Stavanger vil forbli en populær messe- og kongressby for nasjonale og internasjonale arrangementer.