Vit hva du selger og bli med oss på tur! Region Stavanger, Edge of Norway, relanserer et nytt konsept for bransjetreff med fokus på aktiviteter: Opplev din region.

Etter det populære konseptet Kjenn din region og etter hvert Selg din region som vi i løpet av og rett etter pandemien dessverre ikke hadde mulighet for å arrangere, er vi nå endelig i gang igjen med en relansering av prosjektet. Som de tidligere konseptene skal Opplev din region være en nyttig arena for ansatte i reiselivet som både ønsker å holde seg oppdatert og informere reiselivskollegaer om sine egne produkter.

Aktive bransjetreff

Opplevelser er selve utgangspunktet til et opphold, uansett om dette skjer i forbindelse med MICE eller ferie og fritid, om det er sammen med en gruppe eller individuelt. For alle som selger regionen er det et stort pluss å ha prøvd aktivitetene selv – slik er det jo mye lettere å overbevise andre om å legge sitt opphold til vår region og til å bli her lenge. Og ikke minst skaper det å ha vært på tur sammen enda større personlige relasjoner og styrker samholdet i bransjen.

Programmet legges til plasser der nye medlemmer vil vise frem sitt tilbud, og «gamle» medlemmer presenterer noe nytt. Vi kan allerede friste med at disse er klare for dagen: Norsk Oljemuseum, Nordic Paddling, Fjord Expedition, Fjord Events. Stavanger RIB og Villa Rosehagen.

Bli med den 6. juni 2023!

Årets første samling arrangeres den 6. juni med både fjordrafting og kajakk i Lysefjorden. Det er begrenset kapasitet, meld deg og kollegaene dine på i dag via linken her. Velkommen til et aktivt bransjetreff!

Den viktige vertskapsrollen

Region Stavanger dekker et stort område i Sørvest-Norge og representerer i dag 13 medlemskommuner med mer enn 200 medlemsbedrifter. Vår region byr på et stort mangfold av natur- og kulturopplevelser, og det er utallige aktiviteter og tilbud som legger til rette for et spennende opphold for våre besøkende. Essensielt for å lykkes er at de ansatte i reiselivsnæringen er bevisst på vertskapsrollen sin og tar vare på regionens gjester på best mulig måte. Alle som jobber med tilreisende må ha god kunnskap om regionen vår og kunne anbefale og selge passende turer og aktiviteter til gjester med ulike behov.

Å dele opplevelser sammen med bransjekollegaer er en flott måte å bli oppdatert på regionens mangfold! Har man deltatt i aktiviteter selv, er man beviselig mye flinkere til å selge disse inn overfor andre. For oss er det veldig viktig at alle som jobber i reiselivsbransjen har god kontroll på alt som kan oppleves i regionen enten man jobber som salgssjef eller resepsjonist, med konferansegjester eller individuelle turister.

Per Morten Haarr, reiselivsdirektør
Kveldsstemning på tur med Fjord Expedition Foto © Fjord Expedition

Bakgrunn – Kjenn og selg din region

Prosjektet ble allerede startet i 1996 under navnet Kjenn din egen by av Destinasjon Stavanger. Opplegget var først og fremst rettet mot resepsjonister som skulle bli bedre kjent med aktivitetstilbudet i Stavanger før sommersesongen. Gjennom årene ble kurset utvidet til å omfatte hele regionen og navnet ble endret til Kjenn din region. I 2019 valgte vi å slå sammen dette med selgersamlingene til «Selg din region».