Klostergarden har sitt utspring i Utstein gard og omkranser Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster. Bygningene og området her har en lang og spennende historie.

Familien på gården. Foto: Lise Bjelland

Gardsdrift med lang tradisjon

Klostergarden har sitt utspring i Utstein gard, som i dag drives av Inger Lise og Anders Schanche Rettedal, som 11. generasjon. I 2022 ble de medlem i Visit Region Stavanger. I tillegg til å drive med bærekraftig oppdrett av sau, gris og ammekyr i et stort fredet kulturlandskap har de et gårdsutsalg i sjøhuset like nedenfor Utstein Kloster.

Grisene får mat. Foto: Lise Bjelland

Spennende aktiviteter i historisk landskap

Klostergarden tilbyr også aktiviteter og leier ut robåt og kajakker, organiserer kajakkturer, øyhopping og omvisninger for grupper. De lager lunsjkurver til besøkende og leier ut et sjarmerende gammelt hus med utsikt over Klostervågen med sengeplasser til syv/åtte personer.

Dagens reisende er i større grad opptatt av det ekte og autentiske, og vil høre de gode historiene. Vi ser også en større etterspørsel etter bærekraftige opplevelser og ikke minst mat. Her er Klostergarden midt i blinken, med sin unike plassering rett ved Norges eneste bevarte middelalderkloster.

Heta Inoma, teamleder for turistkontorene i Visit Region Stavanger