Line Murphy er ansatt som ny Salgs- og markedssjef Cruise i Visit Region Stavanger. Hun skal lede cruisearbeidet for de neste årene i tett samarbeid med reiselivsnæringen og havnene.

Stillingen som Salgs- og markedssjef Cruiseskal bidra til en sunn videreutvikling av arbeidet som er gjort de siste årene, ikke minst i regi av Stavangerregionen Havn IKS.  

Line kjenner bransjen godt, og vi samarbeidet mye med henne i den tiden hun jobbet i Guidecompaniet og Viking House. Vi ser frem til hennes bidrag i satsingen på cruise i regionen,

sier havnedirektør Magne Fjell ved Stavangerregionen Havn IKS

I Visit Region Stavangers reiselivsstrategi for 2022-2026 er cruise-segmentet tatt inn som et nytt forretningsområde. Satsingen skal sikre helårsturisme og verdiskaping for hele regionen. Sesongen er allerede godt i gang, og årets første cruiseskip har vært i havnene våre allerede fra 3. januar. 

Line har en unik kompetanse og vil spille en viktig rolle når vi skal videreutvikle cruisesatsingen i Stavanger-regionen,

sier reiselivsdirektør Per Morten Haarr.

 Murphy får ansvar for å etablere og drifte et regionalt cruisenettverk, for næring og andre interessenter. Oppgaven består i å ha en aktiv rolle i dialog med kommuner, presse, lokalsamfunn med bakgrunn i bransjefakta fra cruisesegmentet. Målet er å bidra til en positiv utvikling av landbaserte aktiviteter og gjestetilbud for å styrke satsingen. Den nasjonale og internasjonale dimensjonen av satsingen skal også ivaretas av Line. 

Etter en liten detour i Nye Veier med formidling av arkeologi, ser jeg frem til å jobbe med salg og markedsføring av regionen igjen. Det er en spennende organisasjon jeg skal jobbe hos, og med aktører i regionen som satser for fullt på reiselivsnæringen,

sier Line Murphy

Line har en Bachelorgrad i Reiselivsledelse fra Universitetet i Stavanger, og 10 års erfaring fra cruisearbeidet hos Guidecompaniet. I 2019 etablerte hun Viking House i Stavanger. Det er en tre-årig prosjektstilling med oppstart 1. februar 2023.

Cruiseanløp anmeldt p.t. til regionen i 2023:

Sandnes 23

Forsand 20 

Stavanger 191

Randaberg 3 

Egersund 17

Kontakt: Per Morten Haarr – mobil 944 99 106 – per.morten.haarr@regionstavanger.com

Visit Region Stavanger er destinasjonsselskapet for Stavanger, Sandnes, Jæren og Dalane. 13 kommuner er medlemmer i selskapet: Kvitsøy, Randaberg, Stavanger, Sola, Sandnes, Gjesdal, Klepp, Time, Hå, Bjerkreim, Eigersund, Sokndal og Sirdal. I tillegg har vi omtrent 200 bedriftsmedlemmer. Visit Region Stavanger er et felles markedsføringsorgan for bedrifter, organisasjoner, institusjoner og kommuner som har interesser knyttet til reiselivsnæringen i Stavanger og regionen før øvrig. Organisasjonen skal gjennom samling og koordinering av krefter og interesser arbeide for en sunn utvikling av reiselivsnæringen for å sikre økt sysselsetting og verdiskaping.

Hovedbilde: Foto: Jonny Ueland