4. og 5. september var Region Stavanger vertskap for en FAM-trip for internasjonale turoperatører som ble gjennomført i samarbeid med Innovasjon Norge, Fjord Norge, Reisemål Ryfylke og Haugesund & Haugalandet.

Engasjerte og fornøyde deltakere fra viktige reiseselskap i Europa

De syv deltakerne jobber for både store og små reiseaktører som tilbyr turer til Norge. Noen hadde vært i Norge tidligere, for noen var dette aller første gang. Selskapene som var representert var Amatera (Frankrike), Die Reisefamilie (Tyskland), E-Week di Easyweeks (Italia), VOS-Vision of Scandinavia (Danmark), DER Touristik Suisse AG / Kontiki Reisen (Sveits), Norske Noorwegen Reizen (Nederland) og Terra Nova AS (Norge). Deltakerne var svært fornøyde med det de fikk se, smake og oppleve og gav gode tilbakemeldinger både underveis og etterpå.

Thank you for the warming welcome in Stavanger. The FAM trip was really interesting and I’m glad I could be part of it. I just received a request for the Stavanger region and will be using all my new knowledge about the destination.

sier Jessica Barbier, travel designer i VOS-Vision of Scandinavia

Kulturelle og kulinariske opplevelser viktig for helårsturisme

Målet med turen var å øke kjennskapen for alle mulighetene som ligger i regionen vår også utenfor hovedsesongen om sommeren. Kulturelle og kulinariske opplevelser er tilgjengelig hele året, og det er ønskelig med flere reisende i skuldersesongen om høsten og våren. Det er viktig å trekke frem at regionen er lett tilgjengelig hele året, at veiene langs kysten sjeldent berøres av snø og is og at det blir verken særlig kalt eller hele dagen mørkt om vinteren.

Spre trafikk og utvide sesongen, samt gi operatørene flere grunner til å legge flere av de mer ukjente stedene og perlene inn i sine reiseruter, er viktige og prioriterte oppgaver for oss i internasjonal bransjebearbeidelse,

salgsdirektør MArianne Johnsen i Fjord Norge

Fjord Norge er det regionale markedsføringsorganet innen turistsegmentet for de tre vestlandsfylkene Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal.

Kulturelle og kulinariske opplevelser langs Nasjonal turistveg Jæren

Deltakerne landet i løpet av mandag formiddag på Sola, og vertskapet fra Region Stavanger sto klar med bussen som kjørte av gårde med første stopp Bryne. På Bryne Kro & Hotell ventet en spennende vegetarrett av lokale grønnsaker til lunsj, etterfulgt av informasjon om sykkelopplevelsen Jærruta og golftilbudet like ved hotellet.

Langs Nasjonal turistveg Jæren gikk turen sørover til Jøssingfjord. Her lot deltakerne seg imponere over de små husene under Helleren og fikk en sniktitt inn i det nye Vitensenteret. Etterpå ble det kaffe og kake på Sogndalstrand kulturhotell, etterfulgt av en spasertur gjennom det gamle ladestedet. Deltakerne fikk se flere forskjellige rom i de sjarmerende små husene langs hovedgaten, før bussen kjørte tilbake til Egersund.

Vi spaserte fra Grand Hotell Egersund til Berentsen Brygghus for ølsmaking og omvisning, etterfulgt av en omvisning på hotellet og en smakfull tre-retters-middag. Berentsen Brygghus bygger i disse dager ny whisky hall og besøkssenter og agentene fikk en sneak-peak i lokalene og et inntrykk av hvordan dette vil bli når det åpner.

Fra fjordcruise til Food Walk

Neste morgen var det tidlig avgang fra Stavanger, og Linda Tungland fra Reisemål Ryfylke og Janne Kjeseth fra Rødne med Rygerelektra tok oss innover Lysefjorden. Til båtturen var det flere medlemsaktører invitert som denne turen ikke rakk innom; The Bolder, Gøysa Gard / Explore Lysefjorden, Smaken av Ryfylke og Villa Rosehagen, hadde med seg en velsmakende lunsj. I løpet av båtturen var det anledning til mingling mellom turoperatørene og medlemsbedriftene.

Tilbake i Stavanger ble vi tatt imot av GuideCompaniet med tomater fra Finnøy, for en guidet tur gjennom Gamle Stavanger og Vågen. Det ble to matstopp underveis, først ved italienske Olivia som et eksempel for mangfoldet av internasjonale matopplevelser, og så ved No 18 kulturkafé vafler og kaffe. Deretter fortsatte visningsturen med hurtigbåt til Hebnes, og Reisemål Ryfylke overtok den lokale vertskapsrollen.

Flere programpunkter i Ryfylke og Haugalandet

FAM-tripen varte helt til fredag morgen, med overnattinger på Jelsa, Etne og Skudeneshavn og flere spennende opplevelser underveis. Deltakerne fikk bl.a. teste laksesafari ved Mo Laksesafari, padle med SUP og teste sauna i Skudeneshavn.

Liv Kristina Jehl fra Region Stavanger var vertskap for gruppen og har allerede merket stor interesse fra internasjonale agenter som ønsker å komme hit for å bli bedre kjent med produktene og aktivitetene som kan oppleves i regionen:

Mange er lite kjent med både Norge og Stavanger-regionen, og de blir ofte positivt overrasket når de først kommer hit, noe som også denne gruppen gav uttrykk for. De er imponert både over utvalget av attraksjoner og aktiviteter så vel som kvaliteten på det som tilbys.

Liv Kristina har overtatt stafettpinnen som salgansvarlig for Ferie- og fritidsmarkedet etter Ellen Frisvold, men har lang erfaring innen segmentet fra selskapet fra før.