Været spilte på lag når Region Stavanger, Edge of Norway, arrangerte Opplev din region på Jæren. En eksklusiv gjeng fikk oppleve det åpne jærlandskapet fra sykkelsete.

Bryne Kro & Hotell – sykling, golf og god mat

Dagen startet med en kaffe og en liten presentasjon fra Sølvi Skretting Omland ved Bryne Kro & Hotell. Hotellet drives av familien Otto i andre generasjon og tilbyr både koselige rom, konferanselokaler, hjemmelaget lokal mat på Heldigvis restaurant & bar og egen golfbane. I tillegg er de en av driverne bak prosjektet Jærruta og er medeier av el-syklene som du kan låne via ferdigsydde pakker som inneholder både mat og overnatting.

Med vind i håret over Jæren

Våre sykler stod allerede klare utenfor hotellet og det tok ikke lang tid å komme i gang og sykle etter den ny skiltede Jærruta. Omtrent halvveis til Nærbø stoppet vi ved Fotland mølle og Fotlandsfossen for en liten fotopause ved Jærens største foss. Deretter forlot vi Jærruta og syklet snarveien direkte til Vitengarden på Nærbø.

Nyslaktede kyllinger og energiutstilling på Vitengarden

Fremme ved Vitengarden kom vi rett på et undervisningsopplegg med en gruppe skoleelever som hadde fått sett på slaktingen av kyllinger, og også vi fikk komme tett på kyllingsrestene og se på kyllingens hjerne. Etterpå fikk vi en sniktitt inn i energiutstillingen med bl.a. fakta om bæsj og gjødsel.

Etter en kort drøs med kaffe og havrekjeks var det kort tid for et gruppebilde foran «Vassdansen» før både formiddagen og programmet var over for denne gang. Den planlagte surfingen på Bore strand på ettermiddagen måtte dessverre avlyses pga. manglende påmelding.

Takk for en utrolig hyggelig og lærerik dag sammen på Jæren. Det er alltid nyttig å delta på samlingene deres. Det er også veldig kjekt å bli bedre kjent med de andre medlemmene, og det vi har å by på av opplevelser i regionen vår.

Tilbakemelding fra Ingunn Aase Hovelsrud som deltok fra Jærmuseet

Bakgrunn – Opplev din region

Opplevelser er selve essensen ved et opphold, uansett om de skjer sammen med en gruppe eller individuelt, i forbindelse med ferie- og fritid, MICE eller arrangement. For alle som selger regionen er det en stor fordel å ha prøvd aktivitetene selv – for lettere å kunne overbevise andre om å legge sitt opphold til vår region og til å bli her lenger. I tillegg styrker bransjetreff personlige relasjoner i reiselivet og dermed samholdet i bransjen.

Prosjektet har fokus på å løfte frem nye medlemmer og nye medlemstilbud. Det ble startet i 1996 under navnet Kjenn din egen by av Destinasjon Stavanger, og har i årenes løp utviklet seg videre.