Det er onsdag, skipet Costa Firenze ligger til kai i Stavanger, 1 av 16 onsdager som dette skipet anløper Stavanger i år. Ut av skipet strømmer tusenvis av cruiseturister fra Italia, Spania, Tyskland og Frankrike. Bybildet endrer seg raskt. Aktiviteter blir raskt utsolgt. I turistinformasjonen er det stinn brakke. Destinasjonsekspertene våre selger og informerer til de over 1000 som er innom.

Omvisning for mannskap på land 

Cruise Manager Line Murphy står klar ved gaten til skipet i vikingklær, med paraply i den ene hånden og et sverd i den andre. På programmet står en to timers tur for mannskapet rundt i byen, for å få innblikk i hva gjester kan oppleve. Sverdet er med for å symbolisere at dette er ingen alvorlig tur. Dette er en tur for å inspirere, leke og utforske Stavanger sentrum. Mannskap om bord på cruiseskip er gode ambassadører for destinasjonen, og kan anbefale gjester hva de kan finne på i land.

25 av mannskapet, inkludert HR Direktør for Costa Firenze Carlos Salemme, ble med på en kjekk og uformell runde i sentrum. Stopp inkluderte Norsk Oljemuseum, MUST Stavanger Maritime Museum, IDDIS Norsk Hermetikkmuseum, og Chilli Chocolate. Museene engasjerte med aktiviteter og Chili Chocolate med velsmakende sjokolade. Det tilbys aktiviteter og tilbud til mannskap i andre havner også i samarbeid mellom rederi og reiselivsaktører.

Stavanger er en av de beste havnene i Europa til å ta imot mannskap og være et godt vertskap,

sier Carlos Salemme

Samarbeid mellom aktørene i cruisenettverket og cruiserederier er utrolig viktig. Nye ideer, kompetanse og produkter kan utveksles og praktiske utfordringer kan løses. Et tett samarbeid skaper mer forståelse mellom de til vanns og til lands. 

Besøk ombord i skipet for cruisenettverket

I etterkant av omvisningen for mannskap ble cruisenettverket invitert om bord i Costa Firenze for å oppleve litt hvordan de lever og har det der. HR Direktør Carlos Salemme hadde en omvisning av skipet. Alt fra bunn til topp ble gjennomgått, fra vaskerom til rutsjebane, og vannpark for gjester på toppen. Skipet har flotte saler for underholdning, restauranter, casino og barer.  I løpet av omvisningen ble det også tid til kaffe som seg hør og bør på et italiensk skip. 

Det var veldig kjekt å se hvilke omgivelser gjestene kommer fra før de ankommer destinasjonen

sier Andrei Manoui fra Norled når han skal oppsummere besøket når han er tilbake på land

Foto: Det var representanter fra Hummeren Hotell, Arkeologisk Museum, UiS, MUST Stavanger, Stavanger RIB, GuideCompaniet, Norled, Visit Region Stavanger, Gullsmed Tone Tandrevold og Chilli Chocolate.